nowhere fast

KÖTT fy fan vad det gick dåligt på jobbet idag, hade inget fokus och kände mig obekväm.
nu borde jag tvätta mina jobbkläder men jag kände att det var en dålig idé ändå, får ha på mig den jättestora kockskjortan imorgon ändå fast att det blir för varmt och jag ser ut att drunkna i den. idag var det kaos och upp och ner på jobbet som sagt, lärdom: tro aldrig att du kan ta det lugnt o gå o chilla lite där lotta är, lärdom 2, se till att stänga delikatessen i tid!!!

delen av dagen innan jobbet bestod av att leta kortbyxor med två pojkar, detta var svårare än man kan tro då alla killshorts är riktigt jävla fula men när vi kom till H&Ms rea löste det sig och de fick hem sig några stycken till ett bra pris också, men som sagt man blir nästan aldrig riktigt hel nöjd när det är H&M, men men eriks var heta, typ sådana de spelade fotboll i på 60-70 talet, kort kort och eget såklart så ska han ha det. ÄNDÅ

bästa jag har

Du är min renaste tröst,
du är mitt fastaste skydd,
du är det bästa jag har,
ty intet gör ont som du.
Nej, intet gör ont som du.
Du svider som is och eld,
du skär som ett stål min själ,
du är det bästa jag har.

Varning! för ett tråkigt och opersonligt vardagsinlägg.


Just hemkommen från jobbet och slår mig ner här vid datorn. Där allt inte händer. För ikväll är det fredag och större delen av befolkningen har precis pressat sin första öl för att de ska ut och roa sig eller bara för att det är helg. Det kom jag på när jag var på väg hem att ja fan idag är det ju helg för resten av världen.


Hursomhelst en annans dag startade av ett telefonsamtal från jobbet och jag var inne två timmar tidigare än tänkt. Vilket innebar att jag inte hann ta vara på en enda solstråle denna vackra dag. Måste vara värmerekord i Uppsala och jag får inte ta del av det. Små surt!


Väl framme var det ändå ganska lugnt på jobbet och det mesta var sig likt, kände mig nästan lite överflödig. Enda skillnaden var att jag faktiskt kände mig pigg och inte trött så tiden gick mycket snabbare. På rasten när jag skulle äta middag spiller jag ut hela micromaträtten ute på uteplatsen så det blev en banan och ett äpple till middag igen. Det irriterande är att det faktiskt var en maträtt som jag tyckte verkade lite spännande och god, cannelloni med ricottaost och spenat. Men det får visst bli en annan gång,


På vägen hem snodde jag med mig chips som bjöds jobbet som förövrigt gick ut i typ mars och när jag kom på att det var helg åt jag dem på vägen hem!


Nu har jag precis lagat mat till morgondagens matlåda och tog mig en portion och käka. Kanske är busig och sitter uppe ett tag fast än att jag ska upp och jobba omänskligt tidigt. Såg att min far hade köpt Cola och jag misstänker en sömnlös natt.  




Förövrigt hade jag ju min lördag i onsdags med Erik och Emmy och i höst blire banemej fest med festivaltema!

ain't it fun

Varför kan inte allting bara klicka på en och samma gång. Är någonting rätt är något annat helt käpprätt åt helvete. Jag är trött på att vara på helspänn dygnet runt. Jag vill bara slappna av lite och veta att allt bra inte kommer att försvinna.  All ära åt action i vardagen men jag skulle nog föredra lite frid. Utan dessa komplikationer.

can't keep it in: "peppa, se positivt, inte klaga"

Bra saker: Telefonsamtal med en av de bästa. Sms som gör ens arbetsdag lättare. Saker att se framemot. Leva i nuet. Personer som förstår vad man menar. Att man i alla fall försöker. Kroppslig smärta går över. Själslig smärta gör en till en starkare person. Kunder som förstår. Nektariner. Uppehåll utan regn när man cyklar till jobbet. Uppsala är fint på kvällen. Öregrund är vackert på dagen. Valbarhet. Närkontakt. Prata. Promenader. Fest. Ni. Oss. Du. Vi två.



Oh I can't keep it in, I can't keep it in, I've gotta let it out.
I've got to show the world, world's got to see, see all the love
love that's in me. I said, why walk alone, why worry when it's
warm over here. You've got so much to say, say what you mean,
mean what you're thinking, and think anything.
Oh why, why must you waste you're life away,
you've got to live for today, then let it go
Oh, lover, I want to spend this time with you,
there's nothing I wouldn't do, If you let me know.
And I can't keep it in, I can't hide it and I can't lock it away.
I'm up for your love, love heats my blood,
blood spins my head, and my head falls in love, oh.


I wish you'd hold my hand when I was upset


I onsdags var det krogen mitt i jobb veckan och det var väl inte värsta värstaste utekvällen men jag tycker det var en fin kväll. Hoppas på ett lika fint avbrott i vardagen denna vecka.

Helgen var avkopplande och en 90-säng delades på två personer och två katter = TRÅNGT men MYS!  Fick även lite solsken sådär på väg hem från kusten. Träffade Emmy på kvällsningen och det kan nog bli en fin Uppsalahöst.

Nu är det bara kött kött kött igen och lite Ost, Ost är fint. Jag tabbade mig även med matlådan och hade bara med mig grönsaker och ingen pasta som det var tänkt. Sen har jag börjat få armar, då menar jag muskler, bär så pass mycket på jobbet, jag saknar mina klena slanka pinnar litegranna. Inte för att de direkt är någon skillnad men ändå de är något att ta i nu. 


Saker jag dampade på idag men som går över av sig själv:


en trave backar på stortån (blod blod), dumma billister som inte kan köra bil.


Jag som skulle börja tänkta positivt..


Idag bokade jag träff med denna vackra böna! Glädjeskött

another brick in the wall!

Mitt nagelband smärtar och jag är yr. En obehaglig men antagligen helt ofarlig känsla.


När det ännu inte är ett enda moln på himmelen och jag cyklar till jobbet mellan sex-sju på morgnarna är det bara jag och männen med hjälmar i industriområdet som är uppe och de vinkar mer än gärna när jag svischar förbi på min hoj. Morgonleveransbilarna tutar och jag undrar om det är för att jag är i vägen eller för att jag är en blond tjej. Sen Paris veckan skulle det inte vara något att höja på ögonbrynen för. Det som förundrar mig är att det är som en helt annan värld på morgnarna med mestadels män som gör slitsamma arbeten. Vid niotiden när de andra vaknar till liv på somrarna äter de sin lunch och nu är även jag en liten del av den världen, fint.


Imorgon är en fin dag för jag är nämligen ledig och jag ska ta vara på dagen. Har jag i alla fall tänkt mig.



jag fixar musiken innan en utgång


åh snälla kom närmre...


Kanske kan få vara de bästa 13 månaderna i mitt lilla (stora, viktiga) liv hittils...

sommardag inomhus

Idag har jag funderat på hur många som förvunnit från stan på ett eller annat sätt den senaste tiden. Eller en ännu värre tanke är olika vänner som kommit och gått under åren som man bara tappat kontakten med. De som försvunnit från Uppsala kommer iallafall tillbaks inom några veckor och månader. De andra har man nog redan slopat. Men hursomhelst är det lite grått och trist och idag har täcket varit min enda vän. Jag är inte bra på att vara isär med mina vänner.

På tal om sär och sära så känns det så fel att använda istället för dela. Något jag gjorde på jobbet igår. Sära på dem. Mys.

something not sunlight

Slå, sparka, bita, riva, boxa, rak höger, krascha, knäa, skalla... det är bara ord men det kan vara så mycket jobbigare att använda sig av ord och tänka istället för att göra något av ovanstående när man känner sig frustrerad. Bara ha sönder någonting och allting känns lite bättre. Men det löser inga problem alls. Men omgivningen förstår dig. Allt går inte att uttrycka med ord.

Mycket lättare med ett leende, en kram, en puss, en blick, ett kittlande skratt att se att någon gillar läget.  

Och jag tror alla såg att jag var lite trött ikväll. På min hållning och mitt dåliga engagemang.

Det går INTE  att se igenom någon någon alls. Du är dömd att dömmas.


arbetande kvinnan

Sofia undra hur jag kan ha så mycket kläder.

Onödigt shoppande är faktiskt lite bra ibland och min andra regnjacka läcker faktiskt när man cyklar i spöregn och om det är vita, rosa och blåa små söta bär på jackan kan man inte motstå den. Sofia hade turen att gå in på hm med mig idag och jag liksom attackerade alla rea-varor, och Sofia där har du svaret varför jag har så mycket kläder, jag köper alltid något när det är billigt. På gott och ont, jag kan alltid matcha konstiga kläder med något. Och där har vi svaret, tveka aldrig att använda ett plagg. Det blev en tröja och en sjal också till min sjalsamling som börjar växa till sig lite nu. Borde lägga upp bilder och berätta en historia om dem snart för ingen är den andra lik i bakgrund eller mönster. Vore ett kul projekt om man skulle ha fritid vilket jag inte har. Inatt sov jag hos Becca och det var längesen jag sov så bra. Tycker om att sova borta och att sova när man kan andas med näsan, det är skönt.


Snart ska jag på middag hemma hos Malin L, ska bli skoj. Jobbigt bara att man börjar 7.30 imorgon så jag måste åka hem i god tid. Lika bra att ta med sig iPodden så man kan cykla hem själv och fortfarande känna sig lite pepp.


Jag har fått värsta snabbkursen i ostar, salamikorvar, lufttorkad, rökt och koktskinka! Det är faktiskt rätt så intressant, men annat än lyx kött vill jag helst inte röra.


PUSS


Istället för skolböcker ockuperas mitt rum lite halvt av diskade matlådor!

Aldrig att jag byter


Om tre timmar har jag varit vaken i ett dygn. Min sömn sträcker sig numera till 06.00 en del morgnar. Vet knappt snart vad jag heter. Men en sak är säker det här funkar inte. Jag tvivlar inte på min grej. Men jag vet att jag inte lever som jag lär. Nu är sömnen välkommen. Och jag tycker inte folk ska stänga av sina mobiler. Och jag märker mig själv vara dödsrädd för att folk ska tuppa av när jag står och skriker på folk som sover. Nu gäller det att ta vara, först och främst på lite sömn, men jag tänker inte sova bort morgondagen nu är det tider att styra om det ska bli något gjort. Först kanske jag ska skrika lite på bror för att kolla om han lever igen.

the view from the afternoon

Igår böt jag ut mitt matkort från katte till ett passerkort till Coop forum i plånboken. Stort! Har blivit inpumpad med information två dagar i sträck så det blir ett kort inlägg. Min hjärna orkar helt enkelt inte just nu! Men det känns bra hittils och imorgon börjar jag på delikatessen, spännande va ba.  

En annan stor sak är att nu har även Sofia tagit körkort så vi åkte en svängom igår vilket förgyllde min dag som bara bestod av jobb iövrigt. :) Vi konverserade lite med kossorna och tjurarna i Hammarskog, väldigt trevlig kvällsaktivitet.  

RSS 2.0