darling don't give me shit cos i know that your full of it

Det är lite smått obehagligt när man ser att det rycker konstant i ögonvrån utan att sluta. Ögonfransarna liksom shakear loss lite för sig själva utan att fråga om lov. Hel dumt att jag hade mascara idag då jag har smetat ut allt på armen pga. att mina ögon kliar så in i norden. Har någon slags kombination av pollen och fet förkylning tror jag. Hel dumt känner att man inte kan missa en sekund av skolan just nu. Sitter och filar på min Cv till franskan kommer nog ringa och tracka Sofia snart för att fråga om jag inte har skrivit helt galna ord. Hade franskafika nyss, synd att man knappt kan tänka när man är förkyld, detta lilla inlägg var ansträngande att skriva. Det ska gudarna veta.

image91

birds can fly so high or they can shit on your head. they can almost fly into your eye and make you feel so scared, but when you look at them and you see that there beautiful thats how i feel about you. right birds can fly so high or they can shit on your head.

I Was So Unpopular In School and Now They're Giving Me This Beautiful Bicycle

image89

image90

turkosa tankar

Dagen har spenderats med min knäppis, vi har ätit isglass på pulkabacken, lagat pasta sallad och gjort det vi gör bäst: knäppat oss! Men nu har jag precis släppt iväg lillpojken som ska på festligheter men en annan har det inte sämre för det.

I år har jag en turkos kalender med blommor och nu har jag på mig Eriks turkosa tröja. Det är en rätt fin färg (och tröja) om man tänker efter och den passar rätt bra till min hårfärg i nu läget. Imorgon tänkte jag kanske skriva lite om fredagens (lördagens återstår att se vad det nu kan bli) äventyr och möjligen lägga upp en bild på hur man baxar en låst cykel på smidigast sätt genom Uppsalanatten och kanske en på när jag och Lotta försöker åka skateboard på bryggan. Det återstår att se vad som faller mig in i morgon, vad man har för dagsform, humöret och så vidare. Men nu ska jag snart iväg för att ha en liten festlig kväll med några av mina kära vänner. Kan det bli bättre? Jo, om vi skippade förkylningen, men inte annars!

image88

full rulle men ingen verkan

Idag är en sådan där lång (långtråkig?) dag då när man tänker efter vad man gjorde imorse så minns man inte riktigt vad som försiggick. Men med lite eftertanke kommer jag ihåg att den började med en knäckemacka och med en mattelektion med återlämnande av prov som följdes av en tidig lunch i skolmatsalen. Efter lunchen hade vi en hel del tid över och tog oss en liten tripp ner på bryggan för att suga in solstrålarna medan de håller sig framme. Följdes sedan av en religionsredovisning som handlade om bevis på Guds existens och om Teodicéproblemet. Sedan var det dags att skriva klart rapporten till projektarbetet http://uppsalastilar.blogg.se/ tillsammans med Maja och Anna Malin för att sedan äta mellanmål innan idrotten. Idrotten bestod av löpteknik, kulstötning, häcklöpning och diskus innan Sofia kom och räddade mig för att gå och prata livsfrågor i biblioteket. Vi avrundade sedan skoldagen med en cigg på bryggan för att sedan vid sjutiden cykla hem för att äta couscous och läsa psykologi, titta på tv prata med Erik i sisådär tio minuter innan jag hamna här för att snart gå in i duschen så att man är någorlunda fräsch innan det blir helg på riktigt. Vadå hej fullt upp hela tiden utan att uträtta ett piss.


Sen tänkte jag skriva något om att jag nog är livrädd för en sak just nu, men jag struntar i det.

I wish that without me your heart would break,
I wish that without me you'd be spending the rest of your nights awake.
I wish that without me you couldn't eat,
I wish I was the last thing on your mind before you went to sleep.

nicest thing


 Erik och Becca på myrornas. Maja letar folk att fota. Sofia på en kvällspromenad häromdan!

Det är nu man egentligen ska ha krupit ner i de svala lakanen med nytvättat ansikte med en känsla av ro i kroppen. Istället försöker jag borsta tänderna samtidigt som jag kikar runt på Internet, lyssnar på musik och funderar på lite allt möjligt. Alltså en typisk Malin kväll, ingen ordning och imorgon kommer jag vara så trött att jag omedvetet kommer att vara lite asocial. Toppen att man har idrottslektion med friidrott (världens tråkigaste sport kanske?) Har i alla fall precis skrivit klar min "hemtenta" vilket är bra, ska även lämna in hälsodagboken imorgon. God natt.


jag är varken hjälten eller boven jag är bara lite lost

image83

Nu när solen har varit framme i några dagar trodde jag att jag kunde glömma alla krav och plikter för en liten stund (eller snarare jag glömde faktiskt bort dem för en stund). Men tillslut började det ploppa upp små moln på himmelen och i min värld i solskenet. Allvaret, molnen, finns fortfarande kvar och påminner mig mer än gärna att jag är körd om jag inte får ett jobb till i sommar eller ännu värre inte ens till i höst. Ett tag kändes det som att allting skulle ordna sig bara man klarade av skolan, men ångesten är ingenting som kommer att försvinna bara skolan tar slut. Jag måste helt enkelt fortsätta kämpa för att mina moln ska klarnas upp för att släppa in solen.


det är som jag burit en förbannelse
ibland med ryggen rak
ibland med både hopp och tro
men det är ändå samma sak

vårbevis

image81

Biljetter och glass i stadsparken

Jag har alltid trott att jag är en person som gillar att ha allting planerat och klart för mig. Men inför studentaftonen tänkte jag mig en lite mer spontan kväll, men som sagt det är tryggt att ha någonting planerat ifall vädret är katastrofalt eller så. Har fortfarande inte den där biljetten men imorgon ska vi möta upp en grabb som har dem så nu litar man på det nu då! Det jag svamlar om är biljetter till skarholmen på studenten. Hela processen för att få biljetter känns galet ovärd.

En värd sak idag är temperaturen ute, helt underbart! Gick på stan med Maja och Sofia för att fotografera till projektet och köpa de där biljetterna som var slut idag. Införskaffade oss en Anka till Ankracet sista april!! Det ingick gratis bussresa till plus kryssning! Fick även helt galna blåa energi-tuggumin som tydligen började värka 8 ggr snabbare än energidryck!!  Eftermiddan spenderades med en glass i stadsparkens café tillsammans med Maja och energi-tuggumina, lite speedade blev vi allt. Mycket angenämt må jag säga! Maja är en söt flicka! Ibland förstår hon ingenting (missförstå ej) och ena stunden löser hon helt omöjliga matematiska tal! Vi hade ett väldigt givande samtal om allt mellan himmel och jord. Sådana samtal som får en att tycka att livet ändå är lite fint och hoppfullt.    

jag vet inte vem jag är


men jag vet att jag är din!

randigt är alltid stilrent

image78
Ett litet urval av mina randiga tröjor. Missade några men orkade inte fota om. Måste ju påstå att ränder aldrig kan bli fel!

i think i like this city

Lillebror ( bapapa ) och jag har varit på stan hela eftermiddagen för  han att fyller år imorgon och har fått en massa pengar av släkten så han kunde shoppa loss. Han köpte ett par låga, vita converse, luvtröja och tshirt man blir ju inte lite smått avis på att ha pengar men jag klarar mig, ska snart ödsla mina pengar på studenten och det måste man ju säga att det är det värt! Har kommit på att enda gången min bror är söt är när han undrar om jag vill följa med till stan för att han ska handla kläder (han kommer säkert döda mig nu om han läser). Jag måste helt enkelt vara ett bra smakråd! Vi åt även en varsin sallad i solen, hoppas den är här för att stanna.

image77
image73image74image75

You see the way where living is ok but it's not what it could have been

 Nu har alla gästerna gått hem till sig och jag har redan avrundat kvällen med en trivsam promenad med Becca, men den behövdes avrundas lite extra med lite dator + stämningsfull musik. Men ska krypa ner i sängen för att söndagen ska bli så produktiv som möjligt, har ju en del saker att ta tag i som jag gömt undan i skrivbordslådan och sen har jag siktat in mig på ett ansträngande intensivpass. God natt.

 image71
Fick orkidén av mina kusiner som tog hand om våra blommor efter branden och de flesta dog väl i princip hos dem så var väl lite därför som vi fick några nya! Gillar den skarpt iallafall!!

image72
Toabesök på kvällspromenad! 


Shine on

En lunch, ett träningspass och några timmar senare är jag på lite bättre humör än inlägget innan! (men flytta vill jag ju fortfarande, lite tråkigt att man precis fått tapeter i rummet o sånt dock) Snart ska vi klämma in 16 personer i vår lägenhet, så det gäller ju att hålla humöret uppe om det inte ska bli en outhärdlig kväll!
Och jag tänker ha min laxrosa tshirt när de kommer även om födelsedagsbarnet tycker det ser ut som en pjamas, själv har han en blåvitrutig skjorta, är inte det rätt mycket pjamas över det oxå??


kvävs

Hur trevligt jag än beter mig blir det bara helt fel. Försöker vara lite snäll och hjälpa till men nej jag ska hålla tassarna borta när det ska röjas, som om han var nå bättre på att städa toaletter än vad jag är, bullshit. Kvävs snart, måste flytta hemifrån så fort jag har råd. Enda gången människan vill mig något är för att smälla igen dörren till mitt rum för att jag spelar för hög musik eller för att slänga in tvätt på mitt rum. Om man bor själv får man spela hur hög musik som helst och ens kläder blir inte missfärgade i tvätten, jag har inte bett om att få mina kläder tvättade av dig. Enda gången han städar på året är när vi ska få gäster, för att dölja skiten på ytan eller nått. Jag tror att jag blir dammallergisk snart. Trött på att städa och sen ha det stökigt en dag senare för att ingen annan hjälper till, trött på att panikstäda alla rum innan det ska komma hit någon, det är fan inte bra för hälsan. Jag måste iväg.


Lately I've been wishing I had one desire
Something that would make me never want another
Something that would make it so that nothing matters
All would be clear then
But I guess I'll have to settle for a few brief moments
And watch all dissolve into a single second
And try to write it down into a perfect sonnet
Or one foolish line

Because that's all that you'll get so you'll have to accept
You are here and then you're gone

T-SHIRT WEATHER!

image68
Hittade denna laxrosa/röda tshirt idag som jag inte kan minnas att jag har haft på mig förr! Gillar färgen tillsammans med svart svart skinnjacka eller kofta!! Den får en på ett bra humör på något sätt!!
Illa illa tar webcam bilder i brist på annan kamera, mobilbilderna på nya mobilen är inte ens jämförbara med förra mobilen, de blir katastrofalt kassa!! Batterier till min favorit kamera imorgon, ja tack!! Får lite abstinens utan min snuttekamera!! Pinen är förövrigt väldigt gammal och föreställer sångaren i The Pretenders tror jag!! Deras låt "Stand by you" är förövrigt med i en reklamfilm på tv förtillfället, minns dock inte vilken reklam just nu!!

ohoj för att satsa det sista på mirakel

Fan imorgon spelar Håkan i Stockholm och jag kommer inte att vara där. Ingen bra känsla alls!!
Men å andra sidan har det varit en bra dag idag! Solen skiner fortfarande, redovisningen gick galant, har hunnit träna, hänga med Becca, ikväll ska jag städa tills vi får gäster imorgon, så att jag inte behöver panikstäda imorgon, ska försöka hinna träna imorgon också, försöker få rutiner rutiner!
Måste införskaffa batterier till min kamera för nu saknar jag att fota alltför mycket, så att jag kan redigera, lägga upp lite snygga vårbilder på bloggen etc... 

Ge mig en chans till, jag kan!

Har nu övat på och förberett vår redovisning om 80-talet imorgon. Även om 90-talet var ett rätt fult årtionde så var nog 80-talet värst med sina finansvalpar, neonfärger och yuppienallarna som kom! Om bara 2 år får en grupp kanske redovisa om 00-talet på historian. Vi har grupper om, 50, 60, 70, 80, 90-talet nu. Jaja.. jag ska prata om Ronald Reagan, musiken och aids! Peppa!!

Mitt rum är ett uppochnervänt helvete som ska röjas tills på lördag då släkten kommer på besök för att broshan fyller 17! Första gången de får se lägenheten sen den brann, förutom de som varit upp och kikat! Som sagt, storstädning på g! Peppa!!


image67
Fräsiga briller.

På morgonkvisten

Det här är nog första gången på de snart tre åren jag har bloggat som jag uppdaterar någonting på morgonen!
Detta tack vare att Lotta ringde och fick upp mig ur sängen, skulle behöva en person som säger åt mig att göra någonting viktigt varje morgon för att bli pigg!
Idag är det torsdag och då går halva bellmanskolan förbi utanför mitt fönster för att bege sig till ishallen, på torsdagar är det gratis att åka skriller för allmänheten, tror jag, var det iallafall när jag var liten (yngre). Man hör en massa små bullrande fotsteg och glattbarnprat när man ligger i sängen och vrider sig, det väcker lite minnen från lågstadie,mellanstadiet, på ett bra sätt!! Jag var ju trots allt rätt ball i mina hockeyrör som var lila och lite guldiga, när alla andra tjejer hade konståkningsskridskor med taggar som man bara snubblade på!!
Nej, nu ska jag borsta tänderna och klä på mig dagens kläder för att ha matte och kolla på "Hiroshima mon amour" på religionen för att sedan bowla på idrotten, rätt skön dag ändå om man jämför med gårdagen!!


most important thing in life

Skriver hellre en massa strunt än räknar oväsentliga tal även om det kanske är en mystisk känsla i sig att lösa kluriga tal. Så är känslan inte jämförbar med att göra andra saker! Vill hinna med så mycket men det finns inte tid och utrymme för annat! När jag får tid över ska jag, teckna, måla, skriva, läsa, sy, träna, dansa, fotografera, shoppa, pyssla, promenera, springa, utforska, besöka, undersöka, utsmycka, bevara minnen, ta tag i projekt.... Listan kan göras lång av saker man borde ta sig mer tid att göra och bara följa känslan.. men nu väntar kaffe, dusch och Matematik.. för förnuftet går tyvärr före känslan i detta fallet. (samtalsämne nr 1 psykologilektion katedralskolan imorse)

image66
Hittade denna fina bilden på mig och Hanna från Emmaboda 2006, ombytta roller med hårfärgen, jag brunett och Hanna blond. Nu är det det motsatta. Tror jag! Hon bor ju i Polen nu då kan ju vadsomhelst ha hänt med hennes hår?!  Somrig bild hursomhelst med natthimlen och skogen i bakgrunden!


FUTURUM

Människan är förmodligen det enda djur som kan föreställa sig framtiden. Detta är nödvändigt för planering och prospektivt minne.

Jag som skulle bli fotbollsproffs, rockstjärna och skådespelare! Inte läsa på nå jäkla universitet. Vad fan hände på vägen dit??


rullande stenar

It is the evening of the day
I sit and watch the children play
Smiling faces I can see
But not for me
I sit and watch
As tears go by
My riches can't buy everything
I want to hear the children sing
All I hear is the sound
Of rain falling on the ground
I sit and watch
As tears go by
It is the evening of the day
I sit and watch the children play
Doin' things I used to do
They think are new
I sit and watch
As tears go by

Regnbåge över Lidl


Idag när jag cyklade piskade regnet och haglet mot min panna och mina kinder. När jag nästan var hemma sken regnbågen över gränby och jag var lite arg över att vädret fått mig kall och gjort så att jag avstod från att träna.

Nu sitter jag här nyduschad och försöker komma in på studera.nu för att söka en kurs men det är totalt omöjligt. Jävla skit, börjar få lite smått ångest.

En annan sak jag tänker på är att seriöst färga mitt hår brunt, typ ljusbrunt kanske lite rött (rött på efterfrågan av Erik). För mitt hår är så jävla slitet att jag borstar bort minst hälften vid varje tvätt och färga sliter ju inte alls lika mycket som bleka, blondspray etc. rena rama skiten för håret. Men en liten del av mig säger att jag vill vara blond i sommar när solen skiner och gör håret ljusare.
 
Brunt eller blont?

image64
image65

lee week-end

Ny vecka, nya tag! bullshitits
Helgen inleddes med att sitta ute i solen för att sedan kolla på tatueringar med Becca. Sedan blev det kvällshäng med bästa Sofia och även Becca och Martin. Kommer ihåg att jag cyklade hem snabbt och med bra musik i lurarna, med cyklonader åt folket. Resten av helgen som var har bestått av lathet och häng med soldaten! De största bedrifterna vi åstadkommit måste vara att gå till gränby centrum för att kika på skor o inhandla strumpor m.m, handla mat på ica! Så himla fel men ändå helt rätt..!
 Söndagskvällen spenderades med tvn och violglass istället för matten som det var sagt..
Dagen har varit annorlunda men bra, skrämt mig själv lite, undrar om mitt motto brister lite snart. Nu ska jag bege mig till bibblan för att räkna matte C, nollmotivation. Sen ska jag filma Lottas dans, hennes projekt därefter gymma. Tråkigaste delen med att träna är att jag inte har nå träningskläder jag gillar, anvädner typ linnen, tshirts jag har annars. Men känns ju ovärt o lägga pengar på kläder man bara har när man tränar..

Ett band jag hade glömt bort lite är The Strokes, de är bra!

Can't you see I'm trying?
I don't even like it. I just lied to
Get to your apartment, now I'm staying
Here just for a while
I can't think 'cause I'm just way too tired


no one knows you

du möter mig liksom jag möter dig
på gågatan
din blick möter min liksom min möter din
på gågatan
men den bryts minst lika snabbt som den möts
på gågatan
nu är det mer än längesen vi gav varandra ett hej
på gågatan
vi förtjänar det fan inte längre
på gågatan
vi har sjunkit alldeles för långt och börjat
 gå på gatan

att andas

Ibland känns det som att luften gör allt för att inte komma in i mina lungor. Blodkärlen säger nej låt bli du kan lika gärna sluta andas vi vill ändå inte ha det där äckliga gamla syret. Det känns som att man kvävs inifrån och att när man fortsätter andas får man panik, men samtidigt får jag panik om jag inte andas. Man vet inte vilken väg man ska ta. Jag vet att jag måste andas för att komma någon vart så jag vinner över den jävla kvävningen till slut.


Fria vägar ut- Lars Winnerbäck

Exakt en sån låt som man vet väcker en massa gamla minnen och bryter upp en ändå lyssnar man om och om igen på den.

Jag har nog lärt mig att gå hem
På alla sätt, från alla ställen
ensam bortåt vägen
Jag har en trogen gammal vän
som väntar mig om kvällen
som ställer upp i alla lägen

Som en apa på min rygg
som ett spöke i min hjärna
som jag aldrig riktigt kommer undan

Du har så underbara ord
Du kan le så att jag smälter
Du kan ge så jag tar åt mig
Jag skulle gärna ha ditt mod
Jag skulle gärna ha din kärlek
men jag vänder här, förlåt mig

Och om du saknar mig ibland
kan du släcka alla lampor
för jag finns nånstans i mörkret

Men nu ringer telefonen
Det är dags för mig att gå
Det är nån som vill att jag ska komma hem
Det är min gamla vän, demonen
i sin tysta, mörka vrå
Hej då! Vi kanske ses nån gång igen

Du kan väl ringa mig ibland
Jag pratar gärna sönder
alla torra, gråa nätter
Jag är så rädd att komma fram
nån annanstans, jag samlar
på tur och retur-biljetter

Jag vill ha fria vägar ut
Jag vill ha kakan som jag äter
kvar på bordet hela långa livet

Jag vet att jag har fel
Jag vet att du har sett hur jag
går ensam genom livet


om träning

Tog mig till skolan för att ha idrott B (behöver inte ens läsa den kursen egentligen men tror jag gör det som någon ersättning för att jag inte håller på med innebandy längre).  Vi spelade blixtboll och övade på vår balans, inte ofta man tänker på att även den behöver tränas! 


+ PLUS med idrott B:

+ Folk är engagerade och det blir ett riktigt bra spel om man har t.ex. matcher.

+ Jag är tvungen att träna minst en gång i veckan.

+ Pratar med folk jag inte gör annars.


- MINUS med idrott B:

- Alla är vältränade och vill ibland för mycket.

- En del har en tendens att tro att de äger hela matchen och låter bli att passa tjejer etc.

- Känns som att folk tror att jag pratar med dem för att mina "vanliga" vänner inte är där.



Efter lektionen tog jag mig till gymmet för lite kondition och styrka. För det första var alla löpband och de där andra när man sprattlar med armarna upptagna så jag började trampa på en sån där som man trampar som en tok på (namn på armsprattel o tramp??). När ett löpband äntligen blir ledigt hinner en fet (förlåt) tjej som är på en "armsprattel" ta det medan jag går och torkar av min "tramp" så jag får ta hennes "armsprattel" som hon inte torkat av.

  Hon hade även varit på den i 50 minuter och om det är lång kö vilket det var, får man köra max 15!! Men tillslut får jag min konditionsträning även om jag inte fick springa som jag ville.

  Väl uppe bland maskinerna är det en tjej som sitter på situpssaken i en halvtimme, körde igenom alla maskiner jag inte brukar i väntan på att få träna magen, men nej hon gick inte därifrån och när hon väl gjorde det så kom ett par och satt och fnissa på den minst lika länge. Jahapp, tänkte jag gör väl situps när jag kommer hem, största skämtet på länge, min mage ska visst inte få någon träning idag.


dagens musik

image63
Idag spelas Patrick Wolf på min lilla laptop.
Det påminner mig mycket om sommaren 2007 med arvikafestivalen.
Den sommaren är nog väldigt svårslagen i sig.
Hur är det man säger, varannan sommar blir riktigt lyckad?
Fan, men kanske bara inbillat mig att den var bra.
Sommaren som kommer NU kanske blir ofattbart mycket bättre!

If you never lose
How you gonna know when you won
If it's never dark
How you gonna know the sun
When it shines
You've got to let it shine

Get Lost

Varje gång jag hoppar över någon lektion hit eller dit så är det någon som ringer och undrar: "Vart är ni, vilken sal?" Eller liknande fråga.  Hände imorse och förra gången jag tog mig "ledigt" från en lektion. Kunde självklart inte svara på frågan då jag var lite smått nyvaken. Måste bara betyda en sak, att jag oftast är i skolan eller kanske att jag har mobilen på mig i de flesta situationer. Det jag tänkte komma till är att under alla mina år på gymnasiet så har jag aldrig skolkat utan att behöva göra något tråkigt på tiden som blir över. Antingen ägnas den åt annat plugg eller som idag har jag städat mitt rum och hallen, ville även undvika en två timmars lång håltimme för mig sjäv. Ska hinna med lite plugg är det tänkt också. Men ska bege mig till skolan tills idrotten börjar. Det är helt sjukt, att man aldrig bara skolkat för att gå på café eller bara glida runt lite på stan bara för att det skulle kännas bra för stunden. Antingen skolkar man för att man är helt sönderstressad eller för att prioritera andra ämnen som är viktigare just då. Snart tar man studenten, måste väl hinnas med en riktig skolkning då man går och tar en öl på bryggan eller något i den stilen! Det här är bara för ambitiöst

Liggunderlag sen Roskildefestivalen. Just då var det en kunglig säng!

En liten mus viskade i mitt öra att det nog blir Paris ändå! Inget är bokat än men det verkade säkrat! Åh!

Tänk er att bara strosa runt på gatorna bland okända, snygga människor i värmen med ett par lätta kinaskor på fötterna, solglasögonen i pannan och brunbrända ben. Kanske med en glass i handen och Eiffeltornet vid horisonten. Ibland kan livet vara vackert.


image62
Glasögon behövs införskaffas innan jag går och drar på en ögoninfektion.
Om man hittade ett par bågar man trivdes i, vore kul om man hade råd att byta glasögon som man kunde byta underkläder, då skulle jag blandannat satsa på dessa!


au revoir les enfants

image61

Med helt dyngsura ytterkläder och små vattendroppar i hela trynet kommer jag hem från filmen "Au Revoir Les Enfants." Tack och lov var den textad på svenska och faktiskt rätt bra med söta små pojkar, vad fel det där lät. Såg en fransk film igår kväll också som jag o Erik hyrde. Minns dock inte vad den hette (typiskt mig att inte komma ihåg), men den var bra och konstig. Sådant jag gillar, men det var lite jobbigt då man inte hängde med för fem öre måste man medge. Får hoppas att språket sätter sig om man ser en fransk film varje kväll!

get me away from here i'm dying

Okej, jag kanske är en lite dålig människa som inte åkt o tränat som jag sa. Det kan jag ta. Men tröttheten är  just nu större än viljan och snön slutar inte falla. Tar med mig träningskläder så kan jag träna efter filmen om den inte är alltför lång, vilket jag är rädd att den har en tendens att vara. Vera berättade glatt för mig att den är helt grå rakt igenom, i vädret eller något, tror det handlar om andra världskrivet också och det låter ju inte särskilt uppiggande heller. Men vad gör man inte för betyg, det är iof frivillig men om jag inte går på den måste jag göra ngt annat, film är nog bästa sättet att komma undan med de där aktiviteterna. Känns som att man sliter för ingenting i den kursen jajaja. Slut med skolan.
Parisresan jag nämnde just ligger redan på hal is, tjejen som Lotta ska ersätta ska visst åka hem o de behöver en au pair tidigare så vi vet inte hur det blir nu. Jaja förhoppningsvis blir d av ändå, men flyget lär ju bara bli dyrare ju senare man bokar. Men men, kanske blir en ett-årsdag i sommarsverige på ön med Erik då. Kanske kan hända att han kommer på min student oxå för han har inte köpt swedenrockbiljett än, o det finns ju en chans att dem hinner ta slut! Hopp. Paris resan kändes som en bra grej att ha inplanerad i sommar men om Lotta åker tidigare kan jag ju komma o hälsa på innan sommarn är över eller i början av hösten. Hösten, ett ord som förtillfället ger mig lite smått av ångest och en känsla av hopp om frihet.. vilket i sin tur påminner mig om att jag måste söka en kurs snart innan det är försent vilket påminner mig om begränsad frihet.. Men med mer kunskap vidgar vi vår värld och får större perspektiv vilket ger oss friheten att klara av fler saker. Jag tror vi pluggar för att tillslut få frihet. Jobbar gör vi för att kunna utnyttja vår frihet. Nu menar jag då här i vårt så kallade iland Sverige, många andra har aldrig varit fria.  En del är fångar i sig själva. FAN nu skrev jag om skolan ändå,  är fan skadad.  Nu ska jag p o w e r n a pa ett tag  så jag kanske får ut ngt av filmen.

vad jag bryr mig om nu är att få ut ur skallen

Sitta här och skriva är egentligen det sista jag borda ägna min tid åt! Men känner att det behövs komma ut lite  tankar igen. Har på senare tid seriöst inte hunnit med annat än att fokusera mig på skoluppgifter o om man som nu får 10 minuter över att göra något som ändå är lite produktivt men inte skola så tror jag det behövs förtillfället!
Dagen har bestått av redovisning, ska snart bege mig o träna, som jag ska börja göra regelbundet non stop nu!
Sen blir det fransk film  "Au revoir les enfants" sen kanske möta upp Sofia o Anna Malin om man fortfarande har krafter kvar. Men egentligen vill jag bara sitta här o klicka runt på lite sidor, det snöar ute också vilket innebär att jag kommer se katastrof ut när jag har tagit mig mellan alla aktiviteter ikväll. Jag sviker aldrig min cykel eller nått va. Men luggen kan jag glömma, blir backslick, eller mössa verkar ju bäst, fast inte om man ska träna.. haha vilka oseriösa problem.. men en sak är säkert.. alla har blivit lurade av våren!

O förövrigt idag bokas det flyg till Paris. Kan det bli bättre med sommar, resa och en oviss framtid?
spännande

skuld och lidande väntar på er fortfarande

Vi kan inte uppleva något utan att det vi möter har någon mening för oss.

Uppdelning

Just nu känns det som att jag delar upp mitt liv i olika delar: hur mycket tid jag har att plugga till nästa prov,  räknar ner tills nästa gång jag får pengar, när erik kommer hem från lumpen eller hur många dagar det är kvar till helgen o studenten. Plus att vi skriver hälsodagbok på idrotten så ska anteckna vad, när jag äter, hur mycket vätska jag dricker, tränar om jag dricker alkohol, hur många timmar jag sover osv. 
Detta gör bara att det känns som att tiden går mycket snabbare, vet inte om det är bra eller dåligt men stressigt är det iallafall. Ikväll har jag zappat mellan olika program på tv först mellan "så ska det låta" och den där talangjakten. Sen mellan Laakso på musikbyrån live och något program där Carina Berg flyttade in hos Lasse Berghagen. Så himla skönt att bara fokusera på ganska onödiga saker. Man missar en himla mycket på tv när man är ute på helgerna. På vardagen har man ju inte heller tid att kika på tv har ju en massa annat och fokuser på då. Behöver denna lugna hemma kväll, bara jag hittar på något imorgon, iallafall tränar så man inte blir helt hemma förslappad.

Nu ska jag lyssna på Markusevangeliet (laakso sångaren) som tydligen har en låt som heter "åh uppsala.." har förstått att Emmy lyssnar på den när hon saknar oss...

Carmen

Årets musikaluppsättning på katedralskolan ska snart beskådas. De har gjort om operan carmen till en musikal. Hoppas, tror att den är bra. Minns att det spelades lite låtar från operan på cdspelarn hemma när jag var yngre.
Kan det inte bli bättre att jag sitter och skriver på vår religionsredovisning som handlar om hur musik kan beröra oss. Nej just det. Fast nu ska jag kila. Ciao

Efter rörelse..

image60
Efter träningen var jag inte ett dugg sugen på godis längre så fick med mig en stor saftig mango istället som jag precis har ätit! Tokigt god frukt. Justja, mitt bästa frukost tips är lätt smoothie!

Chöökla

image59

Skulle inte tacka nej till lite sånna hära bajsbruna saker just nu!
Men först blir det friskis&svettis pass!

Första april och kanske första riktiga vårdagen!

Första gången på länge som jag inte ens tvekar att ta min skinnjacka, ifall det skulle vara för kallt för den. För idag var det faktiskt varmt för att vara här och nu! Hoppas verkligen att värmen håller i sig ett litet tag iallafall. Vi behöver solen så att inte alltför många går in i dvala o deppar. Iof om man väl har börjat deppa o sitter inne kanske det känns värre med sol eller förhoppningsvis gör solen så att man tar sig ut istället! Bara 35 skoldagar kvar ryktas det om. Det ska väl klaras av även om det inte är det som lockar mest just nu!

Du säger att kärleken aldrig var till för dig
Att du aldrig känt vinden högt över trädtoppen

Säger att den delar sig vid kinden och blir hel igen bakom dig
Och varje moln är trasigt
du räknar allt sorgligt natten lång
och hon du älskade en gång, och kanske älskade dig.
Spelar det någon roll?
Nej kanske ingen
kanske allt egentligen.

Du säger; har du tändstickor?
Ja tillräckligt om du vill bränna ner Stockholm.
Och har du vin & sprit
så det räcker att få hela fjärden full av sorger
Allt är försent, försent för vin försent för kärlek ren som snö.
Inatt finns ingen väg tillbaks.

Och du undrar vem som kysser henne nu
Och du undrar vem, vem om inte du
O läpparna du kallar dina
det gör ont att veta men lika ont att undra

RSS 2.0