LE SPORT 2001

Hittade lite rå snygga bilder på en CDROM från 2001 men bilderna är nog ännu äldre runt omkring 1999-00 skulle jag tippa på! Galet vad mycket träning tog upp ens liv förr och hur bra form man var i fram tills i ettan i gymnasiet när man la av med innebandy. Men innebandyn en gång i veckan med kalmars är inte fy skam den heller.

Lisa min fotbollskompanjon i alla lägen och jag!

Nervös inför match?

In action!

Lillebror som än håller på och jagar boll!

once

Det var längesen jag var slut i hela kroppen men det är jag nu. Fasar en förkylning. Ikväll har det hänt en hel del här hemma men mer än så kan jag inte säga ifall min far på något vis skulle ha tillgång till Internet där han är nu.

Nä det vore läge att studera filosofi nu när man fått en andra chans men huvudet är alldeles för tungt. Måste hänga tvätt först i alla fall. Känns konstigt att inte ha varit på jobbet under hela fyra dagar då jag var ledig igår, kanske att man hunnit slappna av lite och det är just då jag har en tendens att bli förkyld. Under skolterminerna var man bara sjuk under loven när man äntligen slapp skolan, sådana där typiska tillfälligheter. Men jag tror faktiskt det har något att göra med att kroppen slappnar av på ett annat vis. Dagen i örigt: Fika med Maja och Evelina, ett par acne jeans rikare (tack maja) och ett nytt kårlegg är beställt.

Once would do
once could change everything
Once could tell
and help me to clear out
some things

Once would make
no difference at all
Once or not
I've already made this fall


pojkens hem i kalmar


här är han med stort H bosatt på en liten skruttig båt ifrån 1920
bara han trivs är jag glad!

skåda kylskåpsmagneter!


picasso, beatles, bob dylan, toulouse lautrec, vykort från cognac, uffe lundell.
bara för att vårt kylskåp är lite hetare lite finare än ert

for the price of a cup of tea

Är något omtumlad efter att åkt bil större delen av det senaste dygnet. Men det var en najs liten tripp till Kalmar med familjen Lejman! Kändes inte så jobbigt att lämna pojken utan boende (som det var i då läget) men nu har han bosatt sig i en hytt på en gammal båt som ligger nära till skolan! Först kikade vi på ett ruckel till studentkorridor utanför Kalmar som låg intill något slags musikhus för ungdomar, men det luktade gammal inrökt pizzeria, stod en massa sprit i köket, luktade mögel och rummet var dammigt. Så det blev ett direkt letande efter ett nytt ställe att bo på då Eriks föräldrar insåg att de inte kunde lämna sin lilla pojke där! Och nu har han fått tag i ett boende på en båt, lite ballt, men det var visst lite ensamt nu på kvällskvisten. I nu läget känns det inte så tungt att släppa i väg honom även om jag inte skulle banga på att flytta ihop med den mannen så kommer det när det passar och vi har leva livet på oss om det vore menat så. Blev dock smått pepp på att flytta någonstans jag med! Så ska tagga för en tripp till London i vår och hoppas att man kan få fortsätta på Coop efter!

Nu ska jag kika vad det kostar att åka tåg respektive flyga till Kalmar, kan ju vara bra att ha ett hum om!

 

kortkortsomilite


Är ruskigt trött idag. Blev en trevlig onsdagsutgång i landet lagom igår kväll! Inleddes med middag med Erik och Jonas hos mig inte helt fel. Ikväll blire lite häng här igen, ska röjsa undan lite snart tror jag.  Men måste nog äta först så kanske jag slutar må gorilla.
Ikväll skulle Håkan spela på KKhuset, hade varit fint, men det är flyttat långt åt helvetet.
På måndag har jag tenta som jag inte kommer klara av, men kårlegget är relativt säkrat ändå nu rå så jag är väl nöjd!

utan personlig insats

När jag var max en meter ifrån att bli påkörd av en bil igår blev det lite för mycket för mig och jag var nära att brista ut i tårar i min ensamhet på min cykelväg till jobbet. Men jag överlevde tackolov och här sitter jag nu trött som aldrig förr efter att ha spenderat dygnet runt på Coop hela helgen.

När man blickar bakåt och tänker på den här tidpunkten för ett år sedan är allting annorlunda.
Då: Nyss fyllt myndig 18 med egen lägenhet i centrum och krogen var spännande och oftast ett roligt alternativ t.o.m. på onsdagarna. Skolan gick galant och man träffade sköna människor varje dag! På något vis gick ekonomin ihop sig varje månad trots inget jobb.

Nu: Jobbar ihjäl sig varannan helg och på vardagskvällarna orkar inte gå ut på lill-lördan (dock stort plus nationer). Tjänar fett med cash (till skillnad från förr) men känner mig fattigare, snålare än någonsin. Läser en kurs på universitetet och klarar inte av det för fem öre.

Kanske kanske sammanfattningen att jag saknar skolan lite, med regelbundna tider och rutiner, jag är nog lite utav en rutinmänniska ändå. Sen fick man gratis lunch liksom, kan man hitta något schysstare? Lägga pengar på mat är inte så kul alltid.

Men jag är inte bitter! Känns som att man kommer ha mer ork till roligare saker om ett tag, måste bara börja klara av vardagen lite bättre.


Bapooep börjar för tusan undra vilka det är som gluttar här på sidan man har ju noll komma noll koll har jag märkt. Om du känner dig manad så kan du ju säga att du brukar läsa. Funderar på att skaffa en lösenordsskyddad blogg bara för att skriva ner allt man tänker vore bra för min egen skull. Men om ni inte vill att denna ska bli det får ni genom att berätta att ni läser protestera mot det!
Tack o ajÖ! (varför hinner jag aldrig dricka upp mitt te innan det är iskallt?)


Somedays aren't yours at all


orka vara cool och häftig när man kan drömma och gömma bort sig bakom sina glasögon!?

vi borde frysa

Känner att det är dags att ligga i lä ett tag. Kommer att vara en tråkig och ansvarstagande period i mitt liv ett tag framåt. För det första ta hand om ett helt hushåll med en omogen bror. Det andra att pojken flyttar till andra sidan landet är inte precis det man önskar sig när man som mest är fast i skiten här hemma. Är i princip omöjligt för mig att ta mig någonstans förtillfället och jag känner mig bara trött och larvig när jag borde vara ansvarstagande. Måste prioritera saker och ting lite bättre men det är svårt att göra det utan att någon bra sida blir lidande. De är de nödvändiga sidorna som jag alltid skjuter åt sidan när det kommer roligare saker i vägen. Men det är ändring på det ett par veckor framåt.  Får se hur bra det kommer at gå. Det enda obligatoriska jag klarar av att sköta nu är jobbet och det är inte fy skam heller.

Tur att jag är envis och inte låter någon hopplöshet komma in här. (peppar peppar ta i trä)

hämtade nya brillorna idag!!

planer på flykt

KAROMBABA! (kan möjligtvis betyda något på ett annat språk)
gillar inte när bokade planer blir obokade, även om det inte märks är jag en sån som ofta vill ha allting planerat in i minsta detalj. men det blir ändå oftast bara ett lite mer organiserat kaos. det gör ändå lite skillnad. nästa vecka har jag något inplanerat varje dag, sånt gillar jag inte heller, spontana saker måste också få plats i ens liv. okej, det jag försöker säga är att jag tycker det är tråkigt att det inte blev någon middag  med en massa tjejer ikväll nu när jag sitter här med min ugnspizza och att jag måste boka biljetter till håkans konsert snart fort bums, står ju till o med redan i min kalender. och om den inte blir av så var redo att trösta mig 23 oktober. tjonggodnatt
nu är det pizza sen utgångsfixa sig!


time to pretend-mgmt

OBS!VARNING!HEJ ETT SKITTRÅKIGT INLÄGG OM MIN VARDAG UTAN NÅGOT ORGINELLT! VARNING!OBS!
 Idag var det rå tråkigt på jobbet, helt jävla dött i köttdisken och där fick jag allt till det med orden om ni hänger med. Kvällen spenderas med min kärlek youtube. Min riktiga kärlek är ute och röjjer och tror att han ska komma hit och sova utan att jag tycker det är lite drygt att jag får sitta hemma och vänta. Men han har väl all rätt i världen att vara ute antar jag.
Haha, jag är inte bitter men ett uppsving i ekonomin skulle inte sitta fel faktiskt, om man märker fet skillnad på fonderna blir man inte glad och det har jag gjort. Men antar att det är likadant för varenda kotte i världen just nu. Ska fortsätta klicka runt och lyssna på otippade låtar på youtube nu, det är ändå en ganska bra kvällsunderhållning när man inte har något bättre för sig. Sängen kanske?

Blond och brunbränd, när skedde omvandlingen brunrött hår och kritivit hud? Ändå lite fascinerande hur man kan förändra sig hit och dit hela tiden. Men hellre det än likadant hela tiden så att man inte tröttnar!!!


gnutta hopp

Blå himmel och höstfärgade löv! Det är vackert ute och jag har lite smått träningsvärk! Jag känner livet i mig. Det kan bli skitbra det här bara med lite tid över till annat än jobb så löser det sig!

kvällsreflexion en lördagskväll i söndags anda

Slutsats av tre inlägg som inte blev publicerade ikväll:
jag känner mig gammal i sinnet för min ålder
19 år och utmattad men rik av trista erfarenheter
kritisk och ifrågasättande
moralkvinna som inte orkar gå ut på krogen
Godnatt nu (ännu ett tecken) det här är ingen kul upptäckt
jag får iallafall gå på barntoaletten på bibblan så lite barnasinne har jag allt kvar!
Godnatt som sagt var rädda om er och era nära 

jag ska nog bara börja citera låtar då kan man skylla på dem om någon missförstår:

Vi borde inte sitta här och dricka öl varenda kväll.
Vi borde göra nånting bra,
men det är ingen som har lust.

Vi borde köpa nåra penslar, ett staffli och akvarell,
och måla konst varenda dag,
men det är ingen som har lust.

För det är KAS, och soss och Datortek,
och obesvarad kärlek,
och en vilsenhet som suger ur vår must;
så det är ingen som har lust.


Vi borde inte sitta här och glo på TV varje natt.
Man blir ju knäpp. Vi borde dra.
Men det är ingen som har lust.
Vi var naiva, glada barn, tills vuxenlivet hann ifatt.
Nu är vi barnen av idag,
och dessa barn har ingen lust.

För det är ångest, tvång och höstsäsong,
och ekonomisk undergång.
Varje hinder är så tåligt och robust;
så det är ingen som har lust.

Efter hundrafemtio spänn
har bussen gått, och man får gå.
Vi kanske hörs imorrn igen,
när vi har vaknat framåt två.

God natt, hej då!
Ja, herre Gud. Hej och hå.


pilutta mig

jag har två myggbett i min panna sen svampplocket, man kanske ska stanna inne ikväll ändåå!?
nääjjjjj med pettsons småfigurers röst!

hörlurar

Bussresa utan musik i öronen är ingen hit när personerna bredvid diskuterar huruvida han ska spy i en påse eller i en väska. Något jag hade varit glatt omedveten om ifall jag hade pumpat musik i hörkanalerna istället för en snuskig konversation av ett fullt par från Alunda (de steg iallafall av där). Deras samtal handlade senare om de skulle äta kebab eller pizza, jag ville inte veta det heller och nu tillägnar jag nästan ett helt inlägg om det. Vilken skillnad det kan göra utan musik. Iakttog även ett annat fyllo som betalade åt en flicka som inte hade tillräckligt med pengar för att åka med. Och vad är det med att det är en massa alkoholiserade personer på sträckan mellan Öregrund och Uppsala på en vardagskväll? En annan har riktig söndags feeling idag, två nätter på gräsö brukade innebära fre-sön under skolveckorna och imorgon ska jag jobba så pass mycket att det känns som en riktig måndag. Men det är tooorsdag idag och snart är det helg och jag är faktiskt ledig så det blir en kort jobbvecka för mig med bara en måndag innan det är fredagkväll, fint det!

Vi plockade trattkantareller igår och det var värt och sådär idylliskt som det bara kan vara där ute på ön. Stadsbarnet, jag, får verkligen ta del av naturen, var nog mina första kantareller om jag inte minns fel. Pappa har plockat men jag har aldrig varit med... Galet vad nyttigt det är för mig det där.

 Och idag skolkade jag för vi orkade inte ta moppen till färjan så att jag skulle hinna utan väntade på att bilen kom hem och jag kom hem försenat. Men kursen känns lite som en av de sakerna som är minst viktiga i livet just nu.


RSS 2.0