you got it all.... wrong

Efter två kvällars skivröj vaknade jag med att jag hade raklödder på tandborsten, katastrofalt snuskigt, tandborsten hade lutat mot Eriks raklödderflaska så det var verkligen inte med flit, även om det efter två utekvällar hade kunnat vara mycket möjligt. Smaken var precis som lukten: gubbe.


Första skivan var parallellklassens och jag kan inte säga annat att jag hade himla trevligt, framförallt på förfesten och på bj var det fullsatt och jag gillade verkligen läget då många av ens kära var där. Finns mycket att säga om hur många lärare som var där, hur vi dansade och hur vi bara älskade livet för en stund då vi dagen därpå fick se bilderna och upptäckte att fan vi var ju faktiskt så coola som vi kände oss. Liksom lyckat.


Sen lite skola, sallad och bågskytte på det så var vi fit for fight igen.


För igår var det Eriks kompis skiva på Göteborgs och jag hade det väldigt trevligt den kvällen också även om man knappt kände en enda kotte. Kanske det som gjorde kvällen så lyckad. Och Eriks vänner må vara galna som han varnat men jag gillare, hellre lite små sjuka än stela och tråkiga!


Ikväll är all energi slut. Så det är dags att vila upp sig inför dagen som man påstås komma ihåg hela ens liv och schemat är inte helt fullspäckat så lite återhämtning hoppas jag på. Även om en HEL del saker måste fixas innan torsdag om man säger så!


Ofattbart får bli dagens ord!

1 vecka till studenten!

Inte en enda riktigt gymnasielektion att gå på i hela mitt liv! Älskart!
Hade sista lektionen idag, bågskytte, lite kul, roligast var att två av mina pilar försvann spårlöst. Busigt bus att inte leta reda på dem. Sen förövrigt så har jag äntligen något att göra i sommar så ni måste komma till delikatessen på coop forum i sommar :D

PUSS ikväll blir det göteborgs nation / orange för att fira att man bland annat fått jobb..
men först tupplur och middag tack


Skrivet igår kväll men det gick inte att uppdatera då

Det var meningen att det skulle komma upp en rad fina bilder i förra inlägget men så blev det dessvärre inte när min dator helt plötsligt kollapsade totalt. Har blivit bortskämd med att jag tror att datorn inte kan däcka helt plötsligt men det kunde den visst. Kommer kanske lite bilder snart på när jag får mina första firrar.

 

 

Sitter och nostalgilyssnar på billie the vision & the dancers och det är nu lite mer än ett år sedan deras senaste skiva kom ut och alltså lite mer än ett år sen dagen då lägenheten brann och jag fikade med Erik för första gången. Kanske en av mina bästa och värsta dagar på samma dag. Men nu är lägenheten nästan helt återställd och den lilla katastrofen kan inte jämföras med att förlora någon man verkligen älskar. Det är nog förresten långt ifrån min värsta dag men en av de ”ovanliga” händelserna i mitt liv.

 

På senaste tiden har många av mina tankar gått till hur orättvist livet är. En del som är uppemot 60 årsåldern och har fortfarande sina föräldrar eller någon av dem i liv. Jag blir lite smått chockad och tror inte att sånt är möjligt. Har hört folk prata om att ”oj hoppsan minsann hon blev ju bara 63” och hit och dit och det smärtar och jag får hjärtsnörp när jag tänker på att det är 20 år mer än vad du fick i livet och jag vet att jag försöker leva efter hellre ett kort och lyckligt liv än ett långt och outhärdligt. Men det är inte rättvist och du hade en miljon saker till att uppleva som du skulle kunna få berätta för dina barnbarn. Jag vill bara slita och rycka när jag tänker på det. Varje dag finns det saker som jag vill visa och berätta för dig men det går inte, det är för sent. Jag kommer aldrig få skratta med dig. Aldrig att känna lukten av dig. Aldrig se dig komma hem från bussen på andra sidan gatan även om hoppet fortfarande finns kvar att du dyker upp. Aldrig få se dig sticka ut och jogga. Aldrig få en god natt puss. Det som skrämmer mig är inte att du är borta. Rädslan ligger i att minnena börjar blekna och jag minns knappt din röst, ditt skratt, din lukt hela barndomen är som en diffus film jag inte kikat på år och dar. För så länge minnena finns är du fortfarande vid liv och ingen kan förstöra det. Men förstår ändå inte hur folk kan påstå att saker aldrig är för sent. Man har bara ett liv och det är ingen som bestämmer hur kort just ditt liv blir. Eller jo man kan ju påverka genom att sköta hälsan och så visst, men det är uppenbarligen inte alltid det hjälper heller.

 

Now all my friends are here and my boyfriend sitting next to me. All my friends are and I cannot sit still. I want to dance with you. I want to sing with you. I want to talk to you.

God natt


två stora förändringar

Nu när man inte har något extremt stort och hemskt att plugga till borde man ta vara på tiden och passa på att göra galna saker på kvällarna med ens vänner. Men idag finns det ingen energi alls är helt slutpumpad. När jag inte har något som jag måste plugga till är det liksom att kroppen slappnar av och säger åt mig att fan ta det lite lugnt innan nästa studentskiva och framförallt studenten. Men en hel vecka i skolan total slapp känns riktigt konstigt. Dock ska vi redovisa projektet, tur det för hälsan så att man inte sackar ihop totalt.

Sen är Erik hemma från lumpen, för alltid. Inga mer hejdå vi ses om 9 dagar, hej ses på kvällen en sekund innan vi somnar och jag som sen ska tidigt till skolan. Även om han bor långt borta nu med så kommer inte direkt polisen om han lämnar sitt hem som i försvaret. Kommer nog kunna ses mer impulsivt och helgen var ju första gången som jag kom ut på ön utan att det var planerat och det var skönt att bara kunna improvisera och allt var inte bestämt en hel månad innan. Men snart drar han på sweden rock och kommer hem dan innan jag drar till Paris men det går nog ingen nöd på oss, vi är ju rutinerade att inte ses på två veckort. Är dock i Paris på vår ett årsdag, men han missar ju min student. 1-1.


123

Det har gått ett tag sen man knappade på tangentbordet (en hel datorfri vecka) nu och jag har minst sagt haft fullt upp. Jag förstår om mina kära läsare har saknat mina kloka ord och vitsar. Ingen ironi i det nej nej. Men för att vara seriös ska jag göra en lång hisoria en gnutta kortare.


Sen jag skrev senast i tisdags har jag hunnit med att vara på anställningsintervju, dansa tills tårna smärtat, konstutställning på nationalmuseet, picknick, rycka strömming (förövrigt min första fiskfångst i hela mitt liv) bara för att nämna några små saker sådär i inledningen.


Men det hela började med att jag och Lotta tog en tripp till affären för att köpa blekning till mitt hår en solning på det och när färgen började verka var hårbottens sveda ett faktum. Men jag bet ihop och det är bara en aning gul nyans som ska bort efter lite silverschampo. Lotta prövade sin nya locktång och jag höll mig kvar bra sent innan håret var helt torrt och en aning tunnare men med en toppen jämn färg ända in i hårbotten.


Dagen efter i torsdags, upptäckte både Lotta och jag att vi inte gav sömnen den bästa starten framförallt ett moln av kemikaler runt skallen gjorde det svårt att sova. Men det här var dagen med stort D. 22 maj, årets vågigaste och bubbligaste skiva ägde rum och jag kan inte vara annat än nöjd. Middagen var över förväntan och vi sjöng och skrattade och tårarna var alldeles bakom hörnet. Alla lärare höll tal, klasskamrater spexade, Sofia höll tal (då tårarna var nära), jag och Maja gick upp och sa några (o)kloka ord. "Klassens" delades ut och alla motiveringar var klockrena. Alla dansade och var glada. Om den här kvällen går det att säga många galna saker men jag tror det räcker med att den avslutades med en mosbricka på Statoil och att vårt tema Marint var strålande!


Morgonen där på skulle hela klassen åka till Stockholm och jag mådde förvånansvärt bra med tanke på drickan kvällen innan. Men jag kanske överskattade min dagsform lite då tröttheten och hungern kom var det inte världens roligaste Malin som gick runt som en zombie i stan. Full rulle var det såklart, katedralskolan ser till att deras elever inte latar sig. Först en rask promenad till franska institutet för att höra bla bla franska.  Sen en snabburgare på donken för hela klassen var ju bakis innan vi besökte nationalmuseets utställning med Henri-Toulouse Lautrec. Efter utställningen som förövrigt var bra så drog hela packet till humlegården för att slå upp fetaste picknicken. Tanken var att vi skulle säga något om de här tre åren men de var väl inte sådär jättelyckat. Sen var det dansföreställning på dansens hus men jag skippade den för att åka till Öregrund och möta upp Erik som muckat!!! Tanken var att jag skulle till någon studentskiva där så Anna följde med på bussen men de släppte inte in folk utan biljett så jag och Erik åkte hem och sov. Morgonen därpå hjälpte vi Eriks pappa, eller ja jag var inte så mycket till hjälp, att få ner båten i sjön. För att åka en liten tripp. På kvällen kikade vi förbi Ellens arton årskalas, men jag och Erik kände oss lite för nyktra och som vi sa efter man börjar fan bli lite gammal. Men vi roade oss själva på busshållsplatsen och åkte moppe runt i Öregrund till klipporna i väntan på bussen.


Söndagen sov vi rätt länge hade ju varit ute och roat oss hehe. Ända tills Eriks mamma undrade om vi ville följa med och fiska strömming och vi var snabba upp ur sängen för att följa med. Fick 9 små firrar av 11 till katterna blire, försökte inte så länge men mysigt var det. Kände mig som en riktigt stadsbo när jag inte visste hur man rycker strömming och plus att det var min första fisk nånsin. Men man kände sig som ett litet barn på julafton, mysi gt var det.


Kvällen avrundades med middag i Öregrunds hamn där det är så fint på sommaren och nu för att sedan hoppa på bussen för att komma hem innan skolan öppnade portarna för mig imorse.

Skulle lämna tillbaka skåpet idag redan, galenlakej vart ska vi ha våra jackor i en vecka?
Men jag vägrade då jag har en miljon böcker kvar. Plus att jag måste leta upp extra nyckeln eller göra en kopia på den, ovärt ovärt. Pengar bara går upp i rök. Dagen avrundades men en tripp på stan med Becca. I veckan blir det A: s studentskiva och kanske en till med Eriks vänner på torsdag. Parttyyy tjao

CHECK CHECK CHECK

Har skrivit mitt allra sista prov på Katedralskolan. Det känns helt galet bra men samtidigt känns det precis som att någon har släppt ut all luft i mig, helt utpumpad på kraft. Det vi lever i nu med alla skivor och fester känns helt overkligt för stunden och om ett ögonblick är allting borta och vi kommer inte förstå vart tiden tog vägen. Hade föreställt mig allting helt annorlunda och förstod inte att det skulle komma så snart, men otroligt är det!

  

Blev bjuden på godaste mackan på länge idag, tack Lotta! Tryckte i mig den äckligt snabbt, salami och brieost var det på. Maja tycker vi ska bli vegetarianer, lätt för henne som varit det tidigare haha men när det kommer salamimackor har jag inte tillräcklig med karaktär fört. Men känner lätt att det är viktigt att äta mindre kött både med tanke på hur djuren behandlas och på dagens klimat. Det borde i o för sig vara en självklarhet att inte äta kött, om man börjar tänka på vad man egentligen äter så är det ju obehagligt "Nu biter jag i en hårig grisrumpa." Men det är som t.ex. idag inte så himla gott att bara äta stuvade makaroner med ketchup och så lätt att bara ta några köttbullar. Pappa vägrar utan tvekan att köpa två maträtter per dag. Men när man får chansen kan man ju skippa't. Synd att kött är gott. När jag flyttar hemifrån ska jag försöka bli veggis på heltid i alla fall, för då får man ju välja helt själv. Bacon vet vi ju sen igår att jag aldrig med kommer kunna att äta i alla fall! En sak jag klarar mig utan!

Ska peppa lite med Meat is murder med The smiths!

  

Har även kommit på vad jag önskar mig i studentpresent trodde aldrig jag skulle komma på det, men så svårt var det ju inte. Ni kan säkert gissa vad!!

Biljetter till kent + håkan konsert i Eskilstuna den 12 juli.

En heldag utflykt med härligt sällskap vore inte helt fel, måste nu då övertala Erik att detta ska bli av. NÅGON mer som är på?? Det är en lördag också så då kanske man kan ta sig ledigt om man skulle få något jobb. Kan även passa som en liten kompromiss om det inte blir av med någon festival i år, men har fortfarande lite hopp om festival! Om inget annat kanske urkult!

  

Nej, nu ska jag städa rummet och prova lite outfiter till vår skiva på torsdag som har MARINT tema så vi ska köra åt pirat-sjörövar hållet. Kanske dags att fixa kläder nu två dagar innan, men har tänkt mig skrapa ihop lite från garderoben! Och middagen blir troligtvis av ändå fast vi "bara" sålt 55 av 75 biljetter. Är så surt att folk inte har råd och att ens kära är i andra delar av världen, lumpen eller andra städer. Men nu blir den ju troligen av och jag är råpepp! Förberedd er på årets fetaste sjösjuka!

KASTA LOSS OCH FESTA MED OSS! KOM annars hamnar du på PLANKAN!!



jag som inte ens hade tänkt skriva något idag

see the world

imorgon börjar livet på riktigt, eller nej, men iallafall på en av alla frontar. kaos är det fortfarande som vanligt. men en sak kan man väl få njuta av i några minuter innan regnet hittar in genom mina kläder, kyler ner mig och ger mig utlslag som kliar på huden igen.


skeleton


                                                           foto: becca på ce3b:s skiva
Skeleton we have been friends for years
And you have seen me through some trials
And tribulations and some tears
But everybody thinks I'm weird
And I should have known
That it wouldn't be long
Until you, you've got me standing in an awkward position
With unwanted attention and a need for explanation
And it's not that I'm letting go of you
But I don't know what to do
Skeleton we are so close
But you have got no body
So why do you insist on wearing clothes

ikväll har jag varit kreativ och målat en tavla det gick väl sådär det kan ju alltid bli bättre om man säger så men den skulle helt klart kunna sitta på en vägg i mitt rum utan att jag skulle skämmas allt för mycket över den och det är alltid något. imorgon blir det till att sätta mönster på en tshirt så måste försöka hålla kreativiteten vid liv. varför skriver jag med små bokstäver, brukar alltid vara duktigt med punkt och stor bokstav, kanske för att man använder den andra hjärnhalvan när man håller på med konst och inte den logiska som vid skrift?

konst är att förstå


Sen börjar du gå
Medan mina ögon letar efter
var dina ögon är
Åh, säg det, säg det, säg det...


Jag mår riktigt illa på tanken att om mindre än en vecka är det livets hittils viktigaste fest på sätt och vis! Jag mår illa av en annan tanke och att det vi pluggar om på psykologin om drömmar stämmer in på att jag faktiskt bearbetar den tanken i drömmen just nu, obeghagligt, eller vad?


Gårdagskvällen blev det inte en enda sekund plugg heller. Lisa frågade om jag ville gå till ica, men hon undrade sen om vi kunde kika förbi hennes stuga och vattna hennes blommor. Vilket gjorde att promenaden blev sisådär 100 ggr längre än tänkt och avslutades med chips och film med Lotta också. Så har en massa att ta tag i idag men det är bra så att man inte blir rastlös liksom, risken finns ju. Blao sarkasm är min nya vän.


Förändras, förändras aldrig
Behåll din rastlöshet
Och stanna inte
Såna som oss blir aldrig framme
Ta min hand och kom,så går vi vidare...


friday i'm in love

Vaknade upp med en Anna i sängen och pappa blev lite smått förvirrad när han tittade in i mitt rum imorse. Han såg väl inte att det var Anna på direkten. Haha. Men jag förklarade sen att hon inte hade någon buss att ta och det var bara därför som hon sov över hos mig. Bra sov vi i alla fall utan att knuffa ner varandra.

Mådde förvånansvärt bra både inatt och imorse med tanke på mitt intag av en sorts vätska, fick det tillochmed påpekat av Anna att jag verkade ha jävligt bra kontroll med tanke på det. Haha, sen hörde jag ett stort skämt nyss också. Minns även sisådär precis allt ifrån igår, på gott och ont. Men minns inget obehagligt eller så, ånger kan jag lämna åt andra. Kul var det och det kryllade av kattefolk. Men mysigast var nog Sofias middag även om det var svinkallt ute och hon hade fixat så bra!


Håller på att sisådär fördubbla mitt intag av godis just nu då ica är onda och säljer godis för 2,90 / hg. Det var typ hysteri vid godislådorna, obehagligt. Men karamellkungens utbud har faktiskt blivit bättre o jag har fått en massa nya favorit godisar.


Budget Middagstips: Knorrs "pasta sauce tomatino" med kikärter och pasta! Dock innehåller såsen glutamat så det kanske är därför som man inte kan sluta äta när man väl har börjat, gott och billigt är det i alla fall, fast det vore ju billigast och nyttigast om man gjorde egen tomatsås till förstås. Glutamat är något som jag förövrigt tycker är sjukt och det finns i nästan alla mat produkter nu förtiden.


no need to argue

Nyvaken och nymålade naglar. Kanske att det är dagens dummaste att måla naglarna innan jag fixat mig för nu kommer jag ju att bli helt handikappad och inte kunna fixa mig förens naglarna torkat. Idag är det både min och Sofias namnsdag och hennes födelsedag. Jag har en tendens att sprida ut mina namnsdagar över folks födelsedagar har jag märkt. Nar det är Malin fyller Erik år, Sofia idag då och sen fyller tydligen Eriks mormor år när det är Ingeborg, plus att hon också heter det tydligen. Synd att Erik inte heter Malin, det hade varit lite väl coolt. Men alla namn på folks födelsedagar plus att två av dem också heter det. Jepp. Nej nu ska jag försöka ta tag i min dag, men det blir nog ingen idrott då jag nyser konstans och näsan rinner. Plus att jag slipper stressa då innan skivan. Dumt att vår skiva är efter nästa idrott.. blaa sammanträffanden är kanske inte så skoj..

delar av mitt hjärta från mobilen in i datorn ut till alla vad jag bryr mig om nu


who do you dance for?

Har precis varit på en liten tripp med pappa för att leta hyllor till min garderob. Verkar inte vara några mått som passar, lite drygt. Var till ikea och de håller ju på att bygga ett nytt varuhus mittemot det gamla, så himla onödigt jag förstår inte varför. Det ska tydligen bli fyra gånger större, näst största i Sverige, så att de kan trycka in så mycket prylar som helst så att vi ska konsumera ännu mera. Det kommer att sluta med att vi shoppar ihjäl oss snart. Människans nya väg till lyckan verkar visst gå att köpa. Men det tror jag inte stämmer, om det nu finns någon lycka så är de nog ute på vrickade villovägar till den så kallade glädjen!

En annan har dock shoppat idag, blev ett par skor till studenten då min far tyckte att jag kunde få ett par när jag annars tänkte ha ett par gröna så hör och häpna nu har jag ett par vita studentskor, känns så himla mainstream att det inte är sant, men en dag om året kan man väl se ut sska det väl synas att man har klarat gymnasiet.


Ska snart bege mig och träna tror jag, känner mig som en förlamad fet katt eller nått när jag inte har tränat på så pass länge som nu. Måste verkligen komma igång igen, men man är lite smått hängig hela tiden nu när det flyger en massa pollen i luften och jag har fullt upp med annat. Behöver helt enkelt en stor fet spark i bak för att ta mig till gymmet!


På torsdag fyller Sofia 20! Vilket är V-Ä-R-T! Vi ska grilla/förfesta för att sedan gå på skiva! Och som grädde på moset är vi tydligen lediga på fredag så jag behöver inte tänka på att ta det lugnt på torsdag-fredag natten, vilket gör saken ännu ännu bättre. Så då börjar jag leva lite igen! Längtart!


Hey are you still hanging out
It's late did your spinning head carried away
Come on who were you thinking about
I was up and awaiting still you wanted to stay
Now your hand is still holding mine
but your eyes look far away

lovers in an upstairs room

Måste bara ordbajsa 200 st ord till innan jag är uppe i 800 stycken på bildanalysen som ska vara inne idag. Seriöst inte helt okej men ändå är det en rolig uppgift. Och varför valde jag inte en vanligare bild hon kommer tro att jag är lite smått pervers när jag måste analysera 1700-talets porr i Japan. Men, men sex är normalt liksom att andas och dricka vatten varför ska det vara pinsamt att skriva om. Knull, knull.. ja jusstja det är något personligt och fint som man delar med en person som man öppnar hela sig för (bokstavligt också, jaja) med många känslor inblandat kanske inte det första man skriker ut på gatan kanske just därför. Hm, ja jag har hursomhelt gett mig in på områden som jag inte har kunskap om, undrar hur lösaktiga man var på 1700-talet i Japan? Herregud, nej nu spårar jag snart om jag inte redan gjort det ioförsig lika bra att hålla tyst på det området.


snart in på näst näst sista hela veckan i skolan

Helgen inleddes med middag på klipporna till solnedgången och det är verkligen en idyll den där mytomspunna ön med gräs. Slö och lat på ett gott sätt är ord som kan beskriva helgen rättvist. Sola på klipporna och låtsas att det är sommar utan krav är galet värt. Verkligen en smygstart på sommaren med glass och hemmagjord potatissallad, saker som hör sommaren till. Men det är skönt att komma tillbaka till stan med dess rutiner ett slag till innan man tappar dem helt. Kvällen ska avslutas med bio med Erik och Jonas snart verkar det som så jag måste pysa nu!   

PICK O PACK

Har just packat ner allt i min ägo i en kånkenrygga och en tygkasse. Desperat försök att slippa en stor bag. Känner att packningen är lite instabil har inte ens med mig några jeans, men det kommer att vara varmt!! Hoppas det inte är kallare vid kusten bara. Sen har jag med mig hemskaste och enorma konstböcker till bildanalysen, de som tar upp all plats. Hoppssansa nu ringde min filur och berättade att jag kanske visst behöver varma kläder om vi ska åka moppe, men jag tar nog och lånar jeans av honom då, det får bli så eller så får jag frysa ihjäl lite. Jag är nog inte gjord för landet (som jag svamlat lite om)  trotsallt.. Fan känner mig som snyltare på kläder när man kommer dit, har nog lånat gummistövlar varje gång har ju egna som jag skulle kunna ta med.. hm, men orka släpa liksom man kanske skulle låta dem vara kvar där jämt! Fast det kanske skulle vara lite mysko det med! Tjing, hoppas på värme och torr mark helt enkelt!

Kurr i magen

Det enda jag just nu är sugen på att äta skulle vara en sisådär en dag gammal kladdkaka! Är så trött på all mat. I alla fall den som serveras här hemma. Köpa färdig lagad mat har man inte råd med som fattig student. Nu tänker ni, men du kan väl laga egen mat??!! Ja, jag lagar mat mer än gärna, men då krävs det att det finns några matvaror hemma att laga kosten med men det enda jag hittar i vårt kylskåp är i princip vitlök, syltburkar och ketchup eller dylikt. Det innebär att jag måste inhandla mat för att få till någon maträtt och det har jag inte heller råd med. Så man får ändå varje dag vänta på att pappa ska komma hem med sin matkasse som innehåller lite frukt och endast ingredienserna till kvällens middag. När jag flyttar hemifrån ska mitt kylskåp och min frys aldrig stå tom! Plus att allt man äter efter 19.00 förbränner man minimaliskt. Inte för att jag är fet men man vill ju behålla hälsan. Är alldeles för hungrig vid åtta på kvällen. Dessutom kan jag inte plugga på tom mage. Känner att det jag skriver inte är alltför peppande just nu men har galet mycket roliga saker framför mig just nu som jag kan skriva trevliga saker om senare.

PEPPLISTAN:
-Helg v.19, gräsö i solen!
-15 maj, Sofia fyller systembolaget och vi ska ha grillfest för att avsluta med Ce3b:s skiva!
-20 maj, psykologiprov=mitt sista prov i min historia på katte!
-22 maj, vår skiva på bj, MARINT TEMA, kom!
-23 maj, sthlm hela dagen med klassen, Erik MUCKAR, vi kommer kunna ses ofta! Firas firas!
-26 maj, betygen sätts! ANDAS UT
-28 maj, champagneskiva.
-Bapapapapa-- STUDENTEN för att sedan avrunda med en vecka i PARIS!
ett jobb på det hela och listan är fulländad!

God, I waited so long Maybe my time has come

Idag har jag varit en busig flicka och tittat på tv istället för att räkna inför mitt nationella prov i matte C. Men jag hade bra anledning för "Studio Virtanen" hade en rätt så kass intervju med min kära Håkan Hellström och det fick liksom inte missas och sen när man redan har börjat göra annat än att plugga kan man lika gärna fortsätta med sina andra sysslor så jag har duschat, ätit middag för andra gången, lyssnat på fin musik och det enda jag har räknat ut är vad jag möjligtvis kanske får för genomsnittspoäng i slutbetyg på gymnasiet och det känns helt okej, kanske tillochmed kan strunta helt i matten så blir det rätt bra ändå. Jag vill i alla fall tro det. Men dessa tre år på gymnasiet har varit minst sagt slitsamma och stundtals vet jag inte om det har varit värt det, men å andra sidan har jag nog lärt mig mycket mer än vad jag inser just nu och om jag får ett långt och rikt liv kommer jag ha stor nytta av all denna kunskap som jag omedvetet besitter. Om jag hade läst någon slapp linje kanske jag hade gått miste om mycket som jag har idag. Och varför säger ordbehandlaren i Word till att jag använder ord som kan kännas ålderdomliga och främmande? Jag har nog också blivit lite skadad trots allt.. Men ord är vapen och det är inte fel att ha en del lagrade i basen och plocka fram i knepiga situationer! Inte för att jag är någon sabla svenska akademiens ordlista men ni förstår väl vad jag menar!?

Amour


Annan dagsinfo:
-mitt finger svullnade och blev tjockt som en hotdog när jag var på långpromenad
-jag har tappat bort mitt gymkort, kanske skulle kika i ett par träningsskor?
-jag har fått ett viktigt samtal
-helgen är ovanligt efterlängtad, mer än vanligt

Tro och tvivel

Mitt liv är verkligen som en bergochdalbana (även om det kanske inte märks så mycket på ytan), ena stunden är allting utmärkt och jag vill påstå att jag älskar mitt liv och å andra sidan kan det lika snabbt rasa för att kännas helt meningslöst. Humörsvängningar, ja det är väl vad det kallas i vardagsspråk. Men det är mer än bara ett ord för min del just nu. Det måste ha och göra med att allting är ovisst med framtiden och ja det finns ingen trygghet alls att luta sig tillbaka på. Skolan har nog på ett sätt varit en trygghet i sig för mig och nu när den försvinner så kommer även andra problem fram så mycket tydligare när den fronten inte är trygg längre. Men ibland känns det som att man kan klara av vad som helst och att förutsättningarna för det finns med mig hand i hand, hoppet är starkt hos mig har jag förstått. Men nu har det stundtals börjat kännas som att allt jag gör är bara dumt och kommer inte leda mig vidare i livet. Fan. Jag kanske behöver ett nytt häftigt mål att sträva efter trots allt.  

vildhallon


frankly, mr shankly

Vad lite sömn och mat kan göra stor skillnad. Är nästan lite pepp på att räkna matte till nationella. Men det lockar något mer att bara läsa Rocky. Hm klippningen, håret blev kortare men inte jättekort men tydligen tillräckligt kort så att jag inte kan ha min älskade knut på huvudet så det kommer nog att bli en period med mycket utsläppt och ja luggen växer ju inte ut den heller.

shit song

Torka torka torka, skrivtorka. Man bara ger, ger, ger och ger men det finns ingenting åt mig att ta. Hämtade studentmössan och klippte mig idag ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för mig.

Och säg mig något nytt.

PUSS

Ge mig tid och råd att åka på festival, tack!!

image94

jag vill inte tänka framåt men är livrädd att fastna här

Drack just två glas Cola. Återställare för att vakna till och återvända till världen. Låg seriöst i sängen till 16.00 idag, måste vara nytt rekord i att inte stiga upp! Känns som en fyra dagars för sen bakfylla som fått sitt utlopp. Huvudet vill bara explodera och man får ingenting gjort. Enda positiva idag är ny musik från Becca med Melissa Horn, precis vad som behövdes för att lätta på trycket. Fin fina texter och melodier. Blir nog inget extra svenska tal huvudet säger ifrån och jag vill bara spy på allt. Egentligen är det väl inte så illa, bara lite mycket just nu. Längtan går till nästa helg som ska spenderas på Gräsö utan krav och måsten. Full av längtan och nykter utav vin är det lätt att säga fel och tänka rätt. Blir nog en kvällspromenad med Sofia på kvällskvisten, kanske inte det första jag borde ta tag i, men det är nog det bästa för själen. Ska nog gå ut i glasögonen första gången på nått år sådär. Ser knappt något i dem längre.

image92

Sen en tid tillbaka har jag varit trött, försökt att vara allt på samma gång

Så mycket man kan göra, borde och vill, mitt i allt ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom och försökt hitta spår som leder rätt

Ja, det finns så mycket måsten, att vara bra på det man kan och mitt i allt ska man vara sann

impossible

En natt utan sömn kan verkligen få min hjärna totalt rubbad. Särskilt om dagen efter är fullständigt fullspäckad som idag. Har haft det trevligt med kusinerna och deras pojk- och flickvänner i huvudstaden för att sedan beskåda moster som är med i Carolina af Ugglas "Alla kan sjunga" kör.  De hade konsert på Berwaldhallen och det lät riktigt bra! Man blir lite smått sugen på att tralalala i någon kör. Sedan efter konserten mötte vi upp med lite mer släktingar för att gå och äta en tidig middag. Vilket var mycket trevligt. Synd bara att jag var så nedranns sömnig! Nu ska jag ta igen lite sömn tänkte jag. Sovgott.



 

A smell and a sound, a moving picture can take you back again.
And I, I don't know how to take it.
And you, you don't know how to spell it,
Yeah, you don't know how to spell it.

MAJ

Kvällen har spenderats med ett förträffligt sällskap! En kvinna som fyller 20 om 13 dagar vilket inte är illa.  Det sjuka är dock att hon har hjälpt mig skriva ett tal just till hennes ära, det tråkiga är att det är till en svenska lektion då jag inte vågar vara alltför privat så det hela blir allt som allt lite stelt. Jag hoppas även att hon inte tycker jag är tokig som skriver ett tal till henne, fast det är nog snarare jag själv som blir rädd när man inser hur mycket en person betyder. Jag har aldrig varit den som är bra på att säga sånt till mina vänner, tror det handlar om rädslan att ge för mycket och inte få någonting tillbaka.


Sova nu tack, ska gå upp klockan sju för att ta tåget till huvudstaden!

Aprilhimlen

Valborg
För en stund kändes det som att man var på festival mitt i sin egen gamla hemstad. Med en massa fullglada människor, musik och olika dialekter som susade genom parken. Det är vid dessa tillfällen man uppskattar att vara Uppsalabo. Efter vår picknick och några timmars njutning av solen tog vi en promenad till slottsbacken, hann se hattarna vinka för att ta en sväng till stadsparken för att träffa lite mer folk. Ungefär vid fyratiden började våra magar kurra och vi åkte hem för att äta och vila oss för kvällens bravader. Jag följde med till Becca och vi slängde i oss maten, jag gick hem och böt om till lite mer kalasiga kläder. Sedan var det en cykeltur ner till stan för att efter lite cyklandes mellan tre fester och lite om och men hamna på skönaste partajet. Folket var liksom avslappnat och vi dansade och njöt. Alla var studenter och många snygga, mycket äldre än oss men det märkte de inte förens vi blev tillfrågade och några pojkar fick kanske några smärre chockar när de insåg att vi gick på gymnasiet.  Men vad gör det? Nej, det gjorde inte dem något alls tror jag! Men inte fick dem något av oss ändå.


En stund ute på balkongen i duggregnet kände jag hur mycket jag tycker om mitt liv och mina vänner. Det är inte mycket som fattas i mitt liv egentligen (eller man blir ju aldrig helt nöjd för då är det ju ingen idé att kämpa längre). Just nu när alla ska bort och plugga eller ut i världen och jobba är det som bäst. Det var en bra känsla när man inte tänkte på just det att många av ens närmaste försvinner. Synd att man inte känner den lite oftare. Men det skulle ju vara för bra för att vara sant om det inte kom nya utmaningar, vi har ju klarat gymnasiet och nu vill vi ha nya prövningar i livet.


Hur vinner pojkar Malins hjärta enligt Anna då?

-Cheap Monday-byxor och bra musiksmak!

Här har vi inte fördomar om mig, men Anna gjorde mig glad igår även om det bara var fyllesnack så minns jag vad hon sa (inte det om hur man vinner mitt hjärta alltså)! Sofia sa även hon kloka saker under kvällen som jag lagt på minnet! Sådana där moments som man lägger på minnet för att plocka fram när allt känns grått! Beccas guldiga glasögonbågar som hon matchar med allt kan få bli kvällens snyggaste!       
puss på er

Du var full och jag var full i aprilsolen
du är den sortens flicka jag gillar 
för du är tom och jag är tom
  


RSS 2.0