om man ändå vore elektrisk

Sitter och väntar på att min iPoddie ska bli laddad med ny energi så att vi kan ge oss ut på en långpromenad/joggingtur. Även jag känner mig lite tom på batteri så ska försöka få i mig något i matväg innan. Tänk om man hade ett batteri som man kunde koppla till ett uttag så att man slapp äta t.ex. nu när man inte är ett dugg sugen, vore fräsigt.


closer

Visst känns det som att man kommer närmare musiken i hörlurar och allra helst när man glider fram på en cykel och känner lukten från höstlöven, man blir liksom ett med musiken och omgivningen. Den känslan är en av mina favoritkänslor musiken hjälper en att sätta ett finger på sina känslor och du vill dela dem med resten av världen men det går förstås inte att uttrycka känslan i ord och man kommer bara bli missförstådd ändå. Lite som med att blogga, man har något som man verkligen vill berätta men när man väl börjar skriva känns det bara löjligt. Så dagens fråga är kanske varför jag håller på med den här sidan. Men även om ingen annan förstår poängen med mina inlägg eller bilder eller jag vet inte vad så tycker jag det är kul att skriva även om allt blir censurerat redan innan jag publicerar det då jag raderar allt jag skriver fem gånger för att det är löjligt, tramsigt, känslomässigt eller djupt, så vågar ni läsa mina ocensurerade inlägg??


Om att prata med sig själv, shoppa, livet och lite till

På jobbet är det en snubbe som lätt pratar med sig själv och jag antar att jag själv kommer hamna där efter mina sex timmars pass ensam i Stormarknaden blir man ju aningens beng i skallen. Symptomen börjar redan komma på hemvägen när jag mimar med i låtarna på min mp3, observera i mörkret och inga människor i sikte, vilket inte spelar någon roll om jag avslöjar det här.

Idag har jag verkligen gjort av med pengar på råtråkiga saker: cykellyse, stekpannor, pengar till mobilen och mat. Det nästa jag får lägga pengar på är synundersökning, linser och glasögon. Känner mig som en tråkig tant med nödvändiga utkomster. Hemska är att jag knappt (peppar peppar ta i trä) saknar att shoppa kläder. Har dock ett behov av vinterskor, koftor och varma strumpbyxor, åh vill fräscha upp hela garderoben när jag tänker efter, men det hemska är att när man jobbar använder man inte sina egna kläder. Det är något som jag saknar med skolan att gå i mina egna kläder och variera kombinationer varje dag. Har kommit på en sak vad jag vill ha för yrke i framtiden: ett där man får ha sina egna kläder på sig. Ett steg längre i min utveckling och min personifiering vilket också leder till att jag är en jävligt ytlig person, även om det kan vara svårt att tro. Men kläderna säger mer om en person än man kan tro, tro mig.

Det här inlägget blev just rätt ytligt men den här perioden av mitt liv personifieras av att vara ganska djup och ångestfylld även om jag ofta förnekar det så kan en skitsak får allting att brista. Men jag är ändå helt sjukt glad över att jag har en viss förtjusande person med mustasch och alla mina söta vänner som ibland är lite knasiga, precis som jag!  

ombytta dagar! nu är det väl revolution på gång?

Hallåå

Jag har fått ett helt nytt schema på jobbet. Vilket innebär att jag jobbar varje måndag, varje fredag och varannan lördag och söndag. Det är bra tider för det är mycket kväll och 100 % OB lördag, söndag. Men det innebär att det är helg mittiveckan för min del. Tisdag, onsdag och torsdag kan väl få bli nya fredag, lördag och söndag? Är ni med mig? Och om man tar otippade biltripper till sthlm mitt i veckan så är det perfekt. Det positiva är att jag slipper mina tider 7.00 på lördag morgnar, negativa är att jag jobbar de jämna helgerna nu, så kommer inte träffa Maja och Lotta på helgerna nu när jag jobbar samma tid som dem! Hursomhelst.. ni får hjälpa mig att starta revolution så att vi vänder på hela helg systemet till mittiveckan!

Ikväll är det chillkväll hos Emmy som gäller, men det kan ju ha en tendens att spåra ut till något tokigt så vi får se vad som händer! :)
Nu ska jag tråkstäda elller något liknande
helgen på tisdagar börjar v.42, på onsdag är det jobb tyvärr

one to blame

Nu har jag färgat håret brunt men färgen fäster inte och det är fortfarande rödaktigt men det göööör ingenting. Rött är rätt ballt ändå! Ikväll är det min tur att jobba på kalmars men jag är inte alls sugen. Men det är vid sådana tillfällen man kan bli glatt överraskad att det vart roligare än man trodde. Kanske.
Justja min fjäärtis till pojkvän ringde precis och berättade att han har tagit körkort, bästbäst nu blire utforskande bilturer med kaffe, fika och kanske tältet i sommar!!  Men sommar är alltför avlägset för att ens nämna nu är det höst och allvar som gäller.

korrigering

heldum grej på bloggen är att alla mina inlägg har motion som kategori. men nu har jag ändrat standarden till pop. orka kategorisera alla inlägg och nu får ni faktiskt vara smarta själva och inse att de flesta av mina inlägg INTE handlar om motion även om det står det!

everything is gonna be alright someday somehow


min!!min!!min!!min!!min!!

Anything I can do let me know
I'm here like you were for me
Take a deep breath I assure you
one lap left to go you will make it
I never heard you complain you amazing grace
never thought you would run this race
I will pay you back someday somehow
I believe things will be alright

två timmar senare

Batteriet urladdat i iPodden och jag som har lång cykelväg till jobbet jaja, får lyssna på de uttjatade låtarna på mobilen. Måndagskvällarna börjar bli lite smått jobbiga, men bara lite när man inte kan lyssna på vackra låtar på den mörka vägen hem. Imorgon ska jag ta tag i saker och ting, läsa lite etik för första gången och kanske ta en joggingtur. Adjö


malin gungar till musiken

Ni anar inte hur det smärtar när en visdomstand försöker ta plats i käften genom att nästan trycka ut den tanden som var längst bak först. Jag fasar att det kommer bli på det här viset i alla hörn och då är det soppdiet som gäller, kan knappt borsta tänderna i nedersta högra hörnet utan en tår. Alvedon, ja tack!


I helgen missade vi Krunegård för att vi hade druckit en öl och han fick bra betyg, fyra stycken kajor, i Unt. Synd men tur med tanke på att vi såg Räfven från Göteborg som spelade grymt peppande musik! Lyssna!


Igår var det Patrik 1,5 som gällde för mig och Erik och den var bra! Se den!





osammanhängande text


idag har jag jeansskjorta av märket lee på mig, det känns både fult och snyggt men mest bra med mitt röddasskiga hår.
snart ska jag iväg till emmy ut i skogen och laga middag, hoppas på att hon varit ute och plockat champinjoner och kantarell, men hon är ju lite sådär på grönsaker så jag vågar nog inte äta om hon plockar svamp (inte för att svamp är en grönsak, jobbar faktiskt på frukt & grönt, men ja ni hajjar). sen ska vi klippa lite hår och bege oss till kalmars för att stödja maja som ska jobba (jobbar just nu när jag skriver) i puben. måste komma på något sätt så att hon bjuder oss på öl för inte är vi rika som svin i dessa dagar när maten är så dyr.
dagen har bestått av välbehövligt hemma mys och tyvärr en diss för att det skulle bli möjligt och att coacha en nervös pojkvän. känns helt rätt och i princip är det nu min dag börjar. inatt när jag inte kunde sova fick jag en häftig idé men det kommer nog ta några år att genomföra den.

talspråk

Antingen är jag känslokall eller så är jag för upptagen för att ens reagera på någonting alls. Men helt känslokall kan jag inte vara för jag är rätt förbannad ändå. Snarare hopplöshet. Är trötthet en känsla? Men känslokallhet är ju någonting helt annat än att inte känna känslor? Det är kanske just att känna känslorna jag känner som är fel, inga tårar när de behövs.

justså:
Livet förändras, var jag än går
och det kommer kanske, inte alltid va vi två
bara så länge det finns stjärnor över oss
och bara så länge våra hjärtan klarar av att slå

Den här pojken har aldrig riktigt sett nån i ögonen
och jag förstår om du skulle träffa nån bättre sen
men månen är död när jag tänker på det
och himlen är gjord av sten

Så många broar jag bränt
Ingen tog mig riktigt över, nej
men jag går inte isär
när jag går med dig


handlingsförlamad

Man bör men inget vettigt gör.

avbrott i vardagen

Spänning i vardagen är någonting som jag propagerar för. En grå och trist tisdag kan få en helt ny innebörd och bli en dag att lägga på minnet. Min dag började med att jag cyklade till jobbet som vanligt men med sällskap av en gammal klasskompis som tydligen hade samma skolväg som min väg till jobbet. Det var trevligt även om vi inte fick mycket sagt så var det kul att se att han levde.

När jag väl kommer fram till jobbet är hela butiken stängd pga. strömavbrott och jag tycker det är lite kul och spännande att gå runt i mörkret ända tills jag inser hur mycket mat det är som blir totalt förstörd utan kyla. De sa att det kunde vara i flera timmar men strömmen kom tillbaka bara efter ca 40 minuter, till min besvikelse.

Det var ungefär det som var lite spänning i min vardag idag, för sen fick jag cykla hem till Lotta i spöregn. Om någonting händer mig ofta så är det att cykla när det regnar, vädergudarna lyckas alltid tajma in mig när jag ska ut total motsatts till spänning i vardagen, snarare irriterande återkommande moment.

Ikväll har jag köpt ännu mer kurslitteratur och varit på föreläsning som tack o lov slutade en kvart tidigare och snart är det faktiskt plugga som gäller förstod jag. Men om man ska se positivt så är plugga ett avbrott i min nuvarande vardag.


Helgen spenderades på gräsö letandes efter svamp och med att glo på film. Sjukt bra aktiviteter för en som var på Boom goes the dynamite i fredags. Nu är jag nästan inte ett dugg sjuk längre. Peppar peppar ta i trä.

I've been waiting for you for so long
What took you so long, couldn't you've left a note?
Don't let me down, don't let me down
The cancer is spreading inside me and the vultures are watching me
so don't let me down
My best friend converted to Islam the other day
She said "I've always been on the struggling side
and on the opposite side of Bush, that's where I belong"

Jag vill känna mej fri fri fri Det är min filosofi fi fi

 Resultatet på färgningen ser man här nedanför. Det känns bra, man känner sig liksom lite färggladare än innan.
Snart är det lunch hos moster Lena som gäller. En sådan där trevlig sak som man bara kan göra när man inte går i skolan eller inte jobbar på heltid. Sen blir det införskaffa kurslitteratur och annat tjafs på stan för att sedan ha föreläsning igen. Jag är pepp på att anteckna och lär mig en massa nytt! Fast min kropp behöver vila lite tror jag, den kollapsade lite igår efter bara en cider på norrlandsnation och imorgon är det jobb och fest igen. Får bli sängen direkt efter föreläsningen!

NEW COLOR



avskedsdag

Idag går jag runt i lägenheten och varje gång jag går förbi en spegel så är det som ett litet avsked till mitt blonda hår. Eller snarare ett desperat försök att intala mig att färgen inte passar mig. Men det dumma är att jag vet att jag trivs i färgen. Men det går inte längre tappar hälften av håret varje gång det borstas igenom. Sen hur snyggt är det att vara platinablond när man har blivit gammal tant, då ser det bara ut som ett dåligt experiment att se yngre ut. Fast det är skillnad på att vara blond och blond om ni vet vad jag menar, orkar inte förklara. Men det är inget som rör mig om ett tag. Ja, ni ser tankarna går upp och ner i helt onödiga banor.

Men nu är det en uppfriskande p o w e r w a l k med Lotta som gäller, sen i eftermiddag kommer Emmy hit och håret ska färgas på riktigt! Ska även laga lite middag ihop då pappa är i Göteborg tre dagar och fiskar med jobbet! Najsbajs!

kungsgatan får bli kvällens saknad


i miss you-billiethevision

Den här veckan börjar på sätt och vis mitt nya oregelbundna liv med olika arbetstider varannan vecka och kvällskursen i Etik. Det är nya lokaler men det känns lite trist att det är på samma gamla vanliga gator i Uppsala. Men jag har ändå tagit tag i mitt liv lite med tanke på att jag både jobbar och pluggar så helt slappt är det inte måste jag försöka intala mig själv.

Varannan vecka kommer jag ha tid till mig själv om inte Coopis ringer förstås och jag bör ju verkligen jobba., även om det är inget som jag vill erkänna. Men det är en annan sak i nuläget. Ska ta mig tid att göra saker jag inte hinner annars, först och främst hålla städat, träna (när förkylningen gått över) men utöver sådant tråk ska jag fundera över vad jag vill med mitt liv (låter stort och viktigt men framförallt läskigt). Det kommer jag nog aldrig komma fram till men det tåls att tänkas på och jag hoppas att jag kan hitta en lösning eller åtminstone någon kompromiss. I nuläget vet jag mest att jag åtminstone måste flytta härifrån till något eget i alla fall i Uppsala. Men ett större steg bör tas inom den närmaste tiden innan Coop börjar bli mitt andra hem för det får inte inträffa, måste ta vara på något större än det. Men vad vill JAG, vill jag jobba, vill jag plugga, vill jag ha barn, vill jag resa, vill jag volontärarbeta, vill jag flytta utomlands????????  vad vill jag jobba med, vad vill jag plugga, vart vill jag resa, vart vill jag flytta?????? Hur ska lilla jag veta?????? Bör kanske vända på frågan eller nått ta bort JAG, hur vill världen se mig? Nej aldrig i livet, ego i livsval är rätt enligt mig. Fram med armbågarna bara om man ska komma någon vart!

Oh I miss you so much
I would like to lie beside you grandpa
If I was going down today
I miss your pancakes and the late night soccer games we watched
Your humble swearwords too
Oh I miss you so much so much so much so much
I wanna hear about the things that you've been through
I miss you grandpa

My Swedish teacher said "Write an essay on sadness Pablo"
I wrote an essay about you
"This is the best thing I've ever read"
I said "Thank you" but I thought
It won't bring you back to me
Oh I miss you so much so much so much so much
I wanna hear about the things that you've been through
I miss you Grandpa

I had a dream about you, you said
"Tell me of the things I missed out on"
I told you everything that's new
about Sanny and Tim, about the sorrow within
About the world according to Pablo
Oh I miss you so much so much so much so much
I wanna tell you about the things that we've been through
I miss you grandpa

plusminusplusminusplusminusplusminusminus

+
erik lyssnar på en massa pop utan att jag ens har tvingat honom kul kul tycker jag
mitt hår ska färgas och må bättre
det känns ändå lite kul att plugga igen
jag har helt okej jobbschema ändå

-
jag är jätte opepp på att jobba ? men borde jobba mycket mer
behöver jättemkt pengar om jag ska flytta hemifrån
kommer sakna att vara blond helt galet mycket
kurslitteratur är jättedyrt
är förkyld och kan inte träna och mitt gymkort går ut snart

une fleur et une église


dvala

Mer förkyld brud än mig får man nog leta länge efter. Men vilken fullspäckad vecka förra veckan var om man tänker efter, började på universitetet vilket kändes stort och sånt, var på nation för första gången i mitt liv, fyllde 19 år och var på popaganda i Sthlm. (Lägg till jobba o annat tjaffs) Ingen sömn och slarv med maten, inte konstigt att jag är så sjuk nu. Men jobba blir det ikväll ändå, hej jag tappar mitt sociala liv, har jobbat fyra helger i rad om två veckor. Finns så mycket annat som jag vill ha tid till än att jobba och att vara sjuk, jaja det kommer väl.

RSS 2.0